Sport

Kézilabda: megvédte címét Magyarkanizsán a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: megvédte címét Magyarkanizsán a MOL-Pick Szeged

2017. augusztus 27., vasárnap
Kézilabda: megvédte címét Magyarkanizsán a MOL-Pick Szeged

Idén is megnyerte a Kanizsa kupát a MOL-Pick Szeged együttese, amelyre szerdán már bajnoki mérkőzés vár.

A szombati, Nexe elleni 35-30-as siker során ugyan akadozott a szegediek játéka, de a döntőbe kerülésük nem forgott veszélyben: a VII. OTP Bank Kaizsa-kupa döntőjében a svéd IFK Kristianstad volt a Tisza-partiak ellenfele. A Kristianstad kezdett jobban, az ötödik percben Freiman lerohanása után már két góllal vezettek a svédek. A 11. percben 6-5 után négy percig nem dobtak gólt az északiak, Pedro szélről szerzett találata után pedig a meccsen először vezetett a MOL-Pick Szeged. Zhitnikov átlövése után már kettő volt a különbség (10-8), azonban ennél nagyobb különbséget tartósan nem tudott kiépíteni a Pick, igaz, Balogh Zsolt átlövése után végül 17-14-re vezetett a szünetben a MOL-Pick Szeged. A második félidőben hat percig nem tudott betalálni a Kristianstad, ekkor már hattal meg tudott lépni Juan Carlos Pastor együttese. (20-14) Erről a különbségről ugyan volt, hogy el tudott mozdulni a Kristianstad, de a Pick már nem eresztette el kezéből a meccset, és végül 34-28-ra nyert - ezzel idén is megnyerte a Kanizsa-kupát. Ez volt a szegediek főpróbája a bajnokság előtt, hiszen szerdán már bajnoki mérkőzés vár Zubai Szabolcsékra 18 órától a Cegléd ellen az újszegedi sportcsarnokban.

VII. OTP Bank Kanizsa-kupa, döntő

MOL-Pick Szeged - IFK Kristianstad 34-28 (17-14)

Magyarkanizsa, 600 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Pedro 5, Zubai, Petrus 1, Bodó 4, Källman 5, Skube. Csere: Sierra (kapus), Balogh 4/3, Zsitnyikov 4, Bánhidi 2, Gorbok 2, Sostaric 2, Sigurmannsson 1/1, Blazevic, Gaber 1, Buntic 1, Fekete B. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kristianstad:

Kappelin - J. Larsson 1, Nielsen 6, Henningsson 3, Arnarsson 4, Freiman 4, Schuster 1. Csere: L. Larsson (kapus), Eriksen 6, Lagergren, Lipovac 1, Sörensen 2/1. Vezetőedző: Lars Olsson.

Hétméteres:

5/4, ill. 2/1.

Kiállítás:

2 perc ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.