Közélet

Késelők támadtak rendőrökre Dagesztánban

Késelők támadtak rendőrökre Dagesztánban

2017. augusztus 28., hétfő
Késelők támadtak rendőrökre Dagesztánban

Két, késsel felfegyverzett férfi megölt legkevesebb egy rendőrt a dagesztáni Kaszpijszk egyik benzinkútjánál - közölték hétfőn orosz hírügynökségek.

A híradások egy része két halott, más források pedig egy halott és egy sebesült rendőrről számolt be. Az elkövetőket lelőtték, harmadik társukat pedig, aki a Rosszija 24 tévétársaság szerint a történtekről mobiltelefonjával felvételt készített, megsebesítették. Az észak-kaukázusi köztársaságban elkövetett támadást az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet magára vállalta a szócsövének tekintett Aamák hírügynökségen keresztül. Sajtójelentések szerint az elkövetőknél dzsihadista zászlót és egyéb jelképeket találtak. Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság a támadókat a terrorcselekményekkel vádolt, úgynevezett haszavjürti bandához sorolta. Haszavjürt településen egyébként hétfőn egy művelet során egy kommandós és egy dzsihadista fegyveres életét vesztette. Korábban az IÁ ugyancsak magának tulajdonított egy dagesztáni származású fiatal által a Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó Szurgut városában augusztus 19-én elkövetett késelést. Az elkövetőt, aki hét embert sebesített meg, lelőtték a rendőrök. Orosz sajtóértesülések szerint a helyi hatóságok, noha ezt még hivatalosan nem ismerték el, terrortámadásként kezelik az ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.