Sport

Kajak-kenu: három szegedi világbajnoki cím Raciceben

Kajak-kenu: három szegedi világbajnoki cím Raciceben

2017. augusztus 27., vasárnap
Kajak-kenu: három szegedi világbajnoki cím Raciceben
629Medveczky-MTI

A DÉMÁSZ Szeged VE az elmúlt évek legjobb eredményével, három arany- és három ezüstéremmel zárta a vb-t - közölte honlapján az egyesület.

Nagyszerű versenyzéssel aranyérmes lett a

Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta

alkotta női kajaknégyes a Csehországban rendezett világbajnokságon. A két számban is győztes

Medveczky Erika

lett a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője. Medveczky Erika mellett

Birkás Balázs

is világbajnoki címet szerzett, míg

Suba Róbert

két,

Nádas Bence

pedig egy ezüstérmet nyert. Medveczky Erika (DÉMÁSZ Szeged VE) nem egy átlagos világbajnokságon van túl. Szerdán éjszaka annyira rosszul érezte magát, hogy még a vb-indulása is kérdésessé vált. A betegségnek is volt köszönhető, hogy csütörtökön K1 500 méteren nem jutott be az A Döntőbe.

Csipes Ferenc

tanítványa azonban összeszedte magát, napról napra jobb állapotba került, így két arannyal a zsebében, immáron négyszeres világbajnokként utazhat haza Raciceből. "Küzdelmes négy napon vagyok túl, olyan érzéseim vannak, mintha egy két hetes világbajnokságon lettem volna" - értékelt a K4 500 méter eredményhirdetése után Medveczky Erika. Hozzátette: "Nagyon sok minden történt az elmúlt napokban, az edzőm Csipes Ferenc meg is jegyezte, hogy az először ráhoztam a frászt, aztán pedig szinte a sírból visszahoztam ezt a világbajnokságot. A négyessel nagyon nagy csatát vívtunk a vízen, a lányokkal egy olyat pályát tudtunk menni, mint, amilyet még talán soha. Teljesen kihajtottunk magunkat és kiváló időt is eveztünk. Ennek köszönhetjük a győzelmet és nem annak, hogy a riválisok rossz napot fogtak ki, ez pedig nagyon pozitív. Az egyest nagyon sajnálom, de nagyon boldog vagyok, hogy a másik két számomban világbajnok lettem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.