Közélet

Ismét több tétellel bővült a fipronillal szennyezett tojás termékek listája

Ismét több tétellel bővült a fipronillal szennyezett tojás termékek listája

2017. augusztus 24., csütörtök
Ismét több tétellel bővült a fipronillal szennyezett tojás termékek listája
Csökkent a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája

Újabb tojás termékekben mutatott ki fipronilt a NÉBIH laboratóriuma. Emellett arról is érkezett tájékoztatás, hogy – több tagország mellett – hazánkba is szállítottak szennyezett tojáslé és pasztörizált tojásrántotta termékeket.

Az Európa jelentős részét érintő tojás szennyezési eset kapcsán folyamatosan zajlanak a vizsgálatok. A NÉBIH, élelmiszerlánc-felügyeleti hatóságként, hazai érintettség esetén nem csak egy szegmenst, hanem a teljes lánc minden elemét ellenőrzi, melybe a termék vizsgálatán túl többek között a telep szerfelhasználása és az ólakban található alom ellenőrzése is beletartozik. A mintavétel folyamatos, a tojás és tojás termékek laboratóriumi vizsgálatai során az eddigi mintegy 100 mintából 75 mérését zárták le a szakemberek. A friss eredmények közül teljes tojáslében, valamint egy étkezési- és egy ipari tojás tételben igazolták fipronil határérték feletti jelenlétét a vizsgálatok. A szükséges nyomon követési vizsgálatokat a szakemberek haladéktalanul megkezdték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.