Írjon nekünk

Sport

Homály fedi a sötétséget a Felső Tisza-parton

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

fk_hfc21_gs

Pénteken nem tudták végigjátszani a Csongrád megyei I. osztály nyitómérkőzését: a helyzetet a létesítményt üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. kell, hogy megoldja.

Mintegy 50 percnyi futballt engedélyeztek pénteken a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájának kandeláberei. A Csongrád megyei I. osztály nyitómérkőzése, az FK 1899 Szeged – UTC találkozó a második félidő elején félbeszakadt, miután a négyből két világítótest is meghibásodott, majd ugyan az egyik életre kelt, de az egyik kispad felőli rész továbbra is sötétségben maradt, a mérkőzés játékvezetője pedig az ellenőrrel konzultálva úgy döntött, a rossz látási viszonyok miatt nem lehet végigjátszani a találkozót. “Jeleztük a bérbeadónak, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek a történteket, várjuk az intézkedést. Két hét múlva van a legközelebbi hazai mérkőzésünk, reméljük, addigra orvosolják a problémát. Tekintve, hogy bérlők vagyunk, nem tudunk mit csinálni, várjuk a fejleményeket” – mondta Havas Péter, az FK 1899 Szeged elnöke, aki hozzátette: az egyesület vezetéséhez nem jutott el, hogy a mérkőzés előtt lett volna probléma a világító berendezéssel.

A bajnokság előtt az MLSZ illetékesei jóváhagyták a mérkőzések villanyfényben való megrendezését a Molnár Zsozsi lelátó előtt, azonban a megfelelő világítás nélkül erre aligha lesz lehetőség. Tavaly októberben másfél év után játszottak újra villanyfényben a Felső Tisza-parton, amivel visszatért az FK Szegedet korábban is jellemző hangulat a pálya köré. Mint azt Havas Péter elmondta, az önkormányzatot ugyan keresték a világítás, valamint a műfüves játéktér felújítása ügyében is, azonban a pálya tulajdonjogával rendelkező önkormányzat ezt nem támogatta. “Reméljük, hogy ez a kéthetes időszak elegendő arra, hogy kijavítsák ezt a problémát. Nem csak mi használjuk a pályát, így a megoldás nem csupán a mi érdekünk. Ugyanakkor az esti időszakban nagypályás mérkőzést nem lehet máshol játszani Szegeden, csak itt” – mutatott rá a diszkoszvetősök elnöke. Amennyiben a versenybizottság úgy dönt, hogy az elejétől fogva újra kell játszani a találkozót, az sportszakmailag sem érinti előnyösen a két felet. “Borít mindent, ráadásul az sem lett volna mindegy, ha győzelemmel kezdtük volna a szezont. Sok néző volt, a félelmeinkkel szemben legalább 200-an voltak a Felső Tisza-parton, mindenki csalódottan távozott. Futballhangulat uralkodott, az osztály szintjéhez képest jó meccs is volt” – mondta portálunknak Havas Péter.

Az ügyben természetesen kerestük a Szegedi Sport és Fürdőket is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket!

Hirdetés

Kommentek

Sport

Messi Maradona nyomába ér – lejátszottuk a világbajnokságot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mielőtt valójában kisorsolnák a jövő évi labdarúgó-világbajnokság csoportjait, a SZEGEDma.hu tartott egy próbasorsolást, és le is vezettük a tornát – a csapból is folyó Messi-Ronaldo csata vár ránk a döntőben. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Hopp! A 13. bajnoki címet is bezsebelte szegedi Nagy Péter!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy Péter 13. magyar bajnoki címét szerezte meg vasárnap, a súlyemelő ob vasárnapi zárónapján.

Tovább olvasom

Sport

Fantasztikus MOL-PICK-siker a Barca ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kiváló, ötletes támadójátékkal lepte meg a Barcelonát a MOL-PICK Szeged, és le is győzte három góllal a katalán sztárcsapatot.

Tovább olvasom

Aktuál