Közélet

Hollik: a migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni

Hollik: a migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni

2017. augusztus 15., kedd
Hollik: a migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni
hollik_istvan04_gs

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István

érdekes fejleménynek nevezte, hogy a Földközi-tengeren át a migránsok millióit "Európába taxiztató" szervezetek sorra jelentik be tevékenységük felfüggesztését, miután az olasz állam szigorú ellenőrzésnek kívánta alávetni őket, és magatartási kódexet vezetett be számukra. "Inkább megfutamodnak, csak hogy elbújhassanak a törvények és az ellenőrzés elől" - fogalmazott a kormánypárti politikus, emlékeztetve arra: az olasz hatóságok azután nyúltak a szigorítás eszközéhez, miután ügyészségük konkrét bizonyítékokat tárt fel arról, hogy az érintettek részesei a nemzetközi bűnszervezetek által működtetett emberkereskedelemnek és embercsempészetnek. A képviselő párhuzamot vont a Földközi-tengeren és a Magyarországon működő migránspárti civilek között, akik szintén sorra jelentik be, hogy nem hajtják végre a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, amely szerint be kellene vallaniuk a külföldről érkező támogatásaikat. "A migránspárti szervezetek Magyarországon sem akarják, hogy átláthatóan működjenek, hogy a magyar emberek megtudják, hogy valójában Soros György támogatásából, Soros György tervének végrehajtásán dolgoznak" - fűzte hozzá Hollik István, rámutatva: Soros terve, hogy migránsokkal árassza el Európát. Ezen szervezetek folyamatosan támadják Magyarország bevándorláspolitikáját - mondta Hollik István, aki szerint az olaszországi fejlemények is azt bizonyítják: Magyarországnak igaza volt, amikor az elsők között kezdeményezte a migránspárti szerveztek működésének átláthatóvá tételét. A politikus kérdésre színjátéknak nevezte

Vona Gábor

Jobbik-elnök nyilatkozatát arról, hogy pártja nem rasszista. Hollik István kijelentette: "a Jobbik tele van antiszemita, zsidóellenes, náci és rasszista alakkal és nyilatkozattal". Szerinte elég arra gondolni, hogyan gyalázta meg Kulcsár Gergely jobbikos képviselő a holokauszt áldozatainak emlékét a Duna-parti emlékmű leköpésével, de felidézet azt is, hogy a szintén jobbikos képviselő Staudt Gábor nem volt hajlandó bocsánatot kérni sem a magyar zsidóságtól, sem a magyar cigányságtól. Szerinte ezen képviselők méltatlanná váltak az országgyűlési munkára, ám Vona Gábor "falazott" nekik. A képviselő kérdést kapott a zárt kormányzati telefonhálózat kiépítéséről szóló hírrel kapcsolatban is, amelyre azt felelte: bár az ügy kormányzati hatáskör, annak lehetnek nemzetbiztonsági okai. Kijelentette azt is: nem Magyarország lenne az első, amely ilyen hálózatot épít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.