Közélet

Gyűjtéssel is készültek az állatvédők a Hontalan Állatok Világnapjára + FOTÓK

Gyűjtéssel is készültek az állatvédők a Hontalan Állatok Világnapjára + FOTÓK

2017. augusztus 12., szombat
Gyűjtéssel is készültek az állatvédők a Hontalan Állatok Világnapjára + FOTÓK
gyujtes_1

Összesen 100 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken pár óra alatt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akció előfutára volt egy szerdai nagyobb megmozdulásnak: ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, és meglátogatják a szervezet korábbi támogatottjait is.

Újabb állateledel gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Augusztus 11-én, pénteken a vásárhelyi Interspar áruházba települtek ki a szervezet önkéntesei, hogy az éhező állatoknak gyűjtsenek. Az akcióban összesen 100 kilogramm tápadomány gyűlt össze pár óra alatt. A hagyományokhoz híven, most is ingyenes tanácsadással várták az érdeklődőket. A legtöbben most a cicákra voltak kíváncsiak, legfőképp arra, hogy hány hónapos kortól lehet ivartalanítani őket. A vélemények megoszlanak, az Egyesül Államokban már 3-4 hónapos korban ivartalanítják a macskákat, míg Európában megvárják a 7-8 hónapos kort. Akadt jelentkező, aki örökbe is fogadna egy cicát. Az egyesület ideiglenes befogadói jelenleg 26 állatról gondoskodnak, így nem lesz nehéz megtalálni a megfelelőt. A szervezet a mostani gyűjtéssel már augusztus 16-ra is gondolt. Ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, ami azt jelenti, hogy telefonon és interneten elérhetőek lesznek, emellett a most összegyűlt tápadományt szétosztják majd korábbi támogatottjaik között az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.