Közélet

Folytatódik a nyomozás a Mars téri piac ügyében

Folytatódik a nyomozás a Mars téri piac ügyében

2017. augusztus 31., csütörtök
Folytatódik a nyomozás a Mars téri piac ügyében

Október 26-ig meghosszabbította a hűtlen kezelés miatt a szegedi Mars téri piacfejlesztéssel kapcsolatban folytatott nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - írja a Magyar Idők.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, egyelőre bővebb tájékoztatást nem ad ki az NNI - olvasható a

Magyar Idők

cikkében. Az 1,9 milliárd forint uniós támogatással megvalósuló,

sok sebből vérző fejlesztés

azért fordult át botrányba, mert a szegedi önkormányzat nem egyezett meg a vásártéri pavilonok tulajdonosaival, hanem 2009-ben, advent első vasárnapján eldózeroltatta a Mars téri pavilonokat. A kereskedők azóta pereskednek az önkormányzattal, melynek vezetői pár hónappal korábban az uniós pályázat beadásánál büntetőjogi felelősségük teljes tudatában kijelentették, hogy a fejlesztéssel érintett terület per- és igénymentes.

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője arra szólítja

Botka László

polgármestert, hogy ne hozzon több szégyent Szeged városára, a szegediekre. "Ott voltam, amikor ördögi módon, az első adventi gyertya meggyújtásának pillanatában Botka elindíttatta a buldózereket, és letaroltatta a kereskedők pavilonjait. Láttam, ahogy többek életének munkája vész el csak azért, mert Botka nem a megegyezést kereste, hanem – akkor is – embertelen módon, erőből intézte a dolgokat" - mondta el a Magyar Időknek Nógrádi Tibor. Kiemelte: fontos, hogy a Mars téri piac, a Szeviép-csőd, a Cserepes sori piac ügye és a szegedi parkolóbotrány fényében mindenki megismerje Botka igazi arcát, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló esetek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.