Sport

Fogathajtás: harmadjára rendezik Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát

Fogathajtás: harmadjára rendezik Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát

2017. augusztus 11., péntek
Fogathajtás: harmadjára rendezik Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát
fogathajtas05kf

Zsinórban harmadik alkalommal rendezheti meg Mezőhegyes városa a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát. A Nemzetközi Lovas Szövetség annyira elégedett volt a 2015-ös, első rendezéssel, hogy további három évre a Békés megyei városnak ítélte a rendezés jogát.

Jó esély mutatkozik arra, hogy a város hosszú távon a rendezvény házigazdája legyen, ugyanis az utóbbi években innovatív, szakmai, szellemi és anyagi fejlesztéseinek eredményeként ismét felkerült a hazai és nemzetközi lovas élet térképére. A felújított, korszerű pályákkal, infrastruktúrával és szakmai-szellemi háttérrel rendelkező, rusztikus intézmény a lovas versenyek nemzetközi hírű, közkedvelt helyszínévé nőtte ki magát. Mezőhegyes nem csak különböző versenyeknek ad otthont, hanem kiemelkedő eredményeket mutathat fel a lótenyésztés terén is. A tudatos, szakszerű tenyésztői munka, a tenyészkiválasztás rövid idő alatt világraszóló eredményeket hozott, három védett történelmi lófajta - a Nonius, a Furioso North Star és a Gidrán - megalkotásához vezetett. A magyar fogathajtó szakág kiírása alapján a világbajnokságra legalább két minősítő versenyen elért, maximum 6,0 hibapontos eredménnyel kvalifikálhatnak az 5, 6 és 7 éves lovak. Előnevezéssel eddig nyolc ország 49 fogata jelentkezett a világbajnokságra, amit szeptember 6-10-e között rendeznek meg a Békés megyei városban. Magyarország összesen 14 lóval képviselteti magát a nívós eseményen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.