Közélet

Fidesz-KDNP: a nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

Fidesz-KDNP: a nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

2017. augusztus 19., szombat
Fidesz-KDNP: a nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.

Hollik István

kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "

Vona Gábor

a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, szandis papákon gúnyolódott", akikről a Jobbik elnöke azt írta, hogy "radikalizálódnak és felhörgik a huszadik század összes traumáját és szenny folyik ki a szájukon". "Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a nyugdíjasoknak megvan a határozott véleménye" - hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve, egy csütörtökön nyilvánosságra került országos, reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a lakosság több mint kétharmada vár bocsánatkérést Vona Gábortól. Hollik István szólt arról is, hogy Vona Gábornak bár nagyon sok alkalma lett volna, eddig egyszer sem kért bocsánatot, sőt kiállt korábbi véleménye mellett. "Úgy tűnik nem tartja hibának ezt a gúnyolódó stílust, nem tartja hibának, hogy emberszámba sem veszi a nyugdíjasokat" - fogalmazott a KDNP politikusa. A kormánypárti képviselő megjegyezte továbbá, augusztus 20-hoz közeledve Vona Gábornak is be kellene látnia, mi a különbség egy pártelnök és egy államférfi között. "Egy igazi államférfi minden esetben Magyarország érdekét veszi figyelembe, azt helyezi előtérbe, és minden tekintetben tiszteli Magyarország állampolgárát, függetlenül attól, hogy demokráciában őt választja, vagy nem" - fejtette ki Hollik István. Kérdésekre válaszolva kijelentette, minden magyar ember büszke lehet a sikeres budapesti vizes világbajnokságra, továbbá senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy az esemény minden költsége indokolt volt és gazdasági értelemben felbecsülhetetlen értéket jelentett. Hollik István szerint a vizes vb rendezését támadó pártok és médiumok napi pártpolitikai érdekből cselekszenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.