Bulvár

Előzetesben a rablással gyanúsított férfi

Előzetesben a rablással gyanúsított férfi

2017. augusztus 10., csütörtök
Előzetesben a rablással gyanúsított férfi
bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hétfőn vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. szeptember 9-ig tart.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért indítványozta G. R. gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus 7-én a Hódmezővásárhelyen található egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött sértettet, akiktől pénzt kért cigarettára. Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított erre nem tartott igényt, majd ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200 forintot akart átnyújtani a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2.000 forinttal együtt. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű, anyagi gondokkal küzdő gyanúsított a kiemelkedő tárgyi súlyú (2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt az ellene folyamatban lévő más büntetőeljárás alatt látszik megvalósítani, ezért megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elő megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.