Közélet

Elfordulnak a nyugdíjasok az MSZP-től

Elfordulnak a nyugdíjasok az MSZP-től

2017. augusztus 31., csütörtök
Elfordulnak a nyugdíjasok az MSZP-től

Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt eddigi tevékenysége csak elijeszti a párt korábbi szavazóit. Az MSZP meggyengülése miatt immár nem kerülheti el a széles körű összefogást - írja szocialista forrásokra hivatkozva a Magyar Idők.

A nyugdíjasok számára tett ígéretek (a 13. havi nyugdíj visszaadása, az ingyenes gyógyszerek) ellenére a Závecz Research legutóbbi, a párt népszerűségének további csökkenését mutató kutatásának eredménye egyértelműen a nyugdíjasbázis visszaeséséből fakad - közölte a

Magyar Idők

. "Aggasztóan nagyot buktunk a nyugdíjasok között" - nyilatkozta a Magyar Idők szocialista forrása. Ez a helyzet azért is kimondottan kínos a szocialisták számára, mert így tovább apadt az előnye a többi baloldali párttal szemben, vagyis gyengülnek a pozíciói egy esetleges összefogásra vonatkozó tárgyalásokon. A szegedi polgármestertől egymillió új szavazót remélt a párt, azonban csak visszaesést okozott, ami nyomán dugába dől az MSZP azon terve, hogy a Botka által hozott új szavazók adta erőfölényre támaszkodva tárgyalnak majd a többi párttal az együttműködésről. "Az önálló út járhatatlan ezekkel a számokkal. Persze senki nem beszél arról, hogy egyedül akarunk indulni, de ha nincsenek szövetségeseink, akkor ez lesz. Ettől tart most mindenki” - idéz egy szocialista politikust a Magyar Idők. A leendő szövetségi politikáról, választási stratégiáról az MSZP országos választmánya október első felében dönt. Az együttműködés egyik eddigi eredménye az, hogy

Karácsony Gergely

, a Párbeszéd kormányfőjelöltje a hét végén Szegeden közölte: Botka mellett harcol, ezért hajlandó lemondani a jelöltségről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.