Közélet

Csaknem ötven lakóházban tett kárt a zivatar

Csaknem ötven lakóházban tett kárt a zivatar

2017. augusztus 7., hétfő
Csaknem ötven lakóházban tett kárt a zivatar
Vihar a Balatonon

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség - közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A legsúlyosabban Orosházát érintette a vihar, ott huszonöt házban keletkezett kár. A városban - ahol a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa - még reggel is folytak a helyreállítási munkálatok. Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét. A tűzoltókat legtöbbször fakidőlések miatt riasztották. Békés megyében hétfő reggel még 2600 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Ennek oka, hogy több helyen a heves szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre. Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.