Közélet

Csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

2017. augusztus 18., péntek
Csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Három északkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat péntekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Azt írták: a napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén eléri a 25 Celsius-fokot. A nappali maximumok várhatóan 30-35 fok között alakulnak (a déli, délnyugati tájakon lehet a melegebb). Késő este 20-26 fokig csökkenhet a hőmérséklet. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton egy hullámzó frontzóna éri el a térséget, amely csak lassan hagyja el az országot, miközben jelentős csapadékot és lehűlést okoz. Mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Augusztus 20-án, vasárnap is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.