Közélet

Bakondi: fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával

Bakondi: fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával

2017. augusztus 23., szerda
Bakondi: fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával
Kontrát Károly; Bakondi György

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Uniónak (EU) szakítania kellene eddigi migrációs politikájával, és nem szabadna fő feladatának tekinteni a "Soros-terv végrehajtását", vagyis azt, hogy minél nagyobb számban és szervezetten érkezzenek illegális határátlépők Európába.

Bakondi György

szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felelevenítette, hogy rengeteg kritika érte a magyar kormány illegális bevándorlás megakadályozására tett intézkedéseit, miközben a nyugat-európai országok vezetői a külső határok megvédésének fontosságát hangsúlyozzák. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy a kerítés és a tranzitzónák miatt kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen, vagyis "politikai és jogi nyomásgyakorlás zajlik". A magyar kormány sem politikai, sem jogi nyomásnak nem enged, elsődlegesnek tekinti a magyar állampolgárok biztonságát, és ezért mindent megtesz - hangsúlyozta a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve, határellenőrzés nélkül belbiztonság sincs és a nemzeti szuverenitás is erősen kérdésessé válik. Bakondi György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, hogy Magyarország kedvelt turisztikai célpont, és a turisták biztonsága az utóbbi időben felértékelődött. Úgy fogalmazott, komoly szakmai, politikai és emberi erőfeszítés van amögött, hogy a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján Magyarország a 9. legbiztonságosabb turisztikai célpont. A határellenőrzés egy ország szuverenitásának kérdése és belbiztonságának kulcsa - emelte ki Bakondi György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.