Közélet

Az NFM fogyasztóvédelmi ellenőrzése 59 tanszer közül hatnál talált problémát

Az NFM fogyasztóvédelmi ellenőrzése 59 tanszer közül hatnál talált problémát

2017. augusztus 18., péntek
Az NFM fogyasztóvédelmi ellenőrzése 59 tanszer közül hatnál talált problémát

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton színes ceruzákat, zsírkrétákat, temperákat, vízfestékeket és tolltartókat ellenőriztek, az 59 ellenőrzött termék közül hat nem felelt meg a követelményeknek - közölte az NFM pénteken az MTI-vel.

A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a nem megfelelő temperakészletek, tolltartók és színes ceruza készlet lekerüljön az üzletek polcairól, és a termékeket a vásárlóktól is visszahívják. A közlemény szerint kilenc tolltartóból három az egészségre káros tiltott lágyítószert tartalmazott, a tíz tempera készlet közül kettőben a zöld és kék festékek réztartalma magasabb volt a megengedettnél. A húsz színes ceruza készletből egy termék zöld mintaelemének ólomtartalma haladta csak meg a biztonsági határértéket. Ugyanakkor a szakemberek egyetlen vízfestéknél vagy zsírkrétánál sem találtak problémát. A közleményben Keszthelyi Nikoletta, a tárca fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kifejtette: az iskolaszerek ilyen széleskörű hatósági ellenőrzésére korábban nem volt példa. A minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri ezt termékkört a fogyasztóvédelmi szempontból különösen kiszolgáltatott célcsoport, a gyerekek védelme érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.