Közélet

Az Erzsébet-táborok közelebb hozzák a kárpátaljai lakosságot

Az Erzsébet-táborok közelebb hozzák a kárpátaljai lakosságot

2017. augusztus 11., péntek
Az Erzsébet-táborok közelebb hozzák a kárpátaljai lakosságot

A magyar nyelv tanulását is segítő Erzsébet-táborok arra is lehetőséget teremtenek, hogy Kárpátalja különböző nemzetiségű lakossága közelebb kerülhessen egymáshoz - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken, az Országházban, ahol kétszázhúsz, egy hetet Zánkán töltő ukrán nemzetiségű gyereket fogadott.

A kormány képviselője újságíróknak elmondta, a soknemzetiségű Kárpátalján 150-200 ezer magyar él az ukránok, a ruszinok, a szlovákok és a lengyelek mellett. Ezen nemzetiségeknek történelmileg közös a sorsuk, ezért fontos, hogy megismerjék egymást nyelvét is - fejtette ki a helyettes államtitkár. Hozzátette: az Erzsébet-táborok ebben is segítenek, továbbá a magyar kormány a programmal a kárpátaljai béke megőrzését is támogatja, mivel hallanak "olyan hangokat, amelyek ezt másképp gondolják".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.