Írjon nekünk

Sport

Átadták Csanádpalota új sportberuházását + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

csanadpalota_palyaatado22_gs

Szombaton délelőtt a csanádpalotai városnapok keretein belül adták át az elkészült, szabványméretű műfüves labdarúgó-pályát.

Újabb műfüves pályával gazdagodott Csongrád megye: a tavasszal kezdődött kivitelezést követően az idei városnapok keretein belül adták át az új csanádpalotai műfüves pályát. Mint azt Nyergesné Kovács Erzsébet, Csanádpalota polgármester asszonya a szombat délelőtti átadó ünnepségen elmondta, a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjának keretén belül valósulhatott meg a városban a 20×40 méteres műfüves pálya. A 32,5 millió összértékű beruházást a helyi önkormányzat mintegy 9 millió 750 ezer forintnyi önerővel támogatta. A pálya nem csak a labdarúgó-egyesületé, hanem a tömegsporté is lesz. Az önkormányzat 15 évre kötött fenntartási szerződést az MLSZ-el, amelynek értelmében a település vezetésének gondoskodnia kell a pálya körüli öltöző felújításáról. “Bízom abban, hogy a sportcsarnok után egy gyönyörű pálya is nagyban fogja segíteni a sportolás lehetőségét, elsősorban a fiatal korosztály számára, ezzel is hozzájárulva az egészséges életmódhoz” – utalt Csanádpalota polgármestere arra, hogy 2016-ban a városban egy új sportcsarnokot avattak.

csanadpalota_palyaatado11_gs

Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei területi igazgatója megjegyezte, pénteken a csanádpalotai labdarúgás karizmatikus alakja, Molnár László emléke előtt rótták le kegyeletüket, majd megemlékeztek a település labdarúgó-életének mártírjairól, Gráf Rudolfról és Ricsán Józsefről. “A csanádpalotai labdarúgása múltja, jelene és jövője integrálódik egymásba ezekben a napokban, amelynek része a mai nap is, amikor egy műfüves labdarúgó-pályát adunk át, elsősorban a palotai emberek számára. Egy közösségnek csak akkor van jövője, ha az öregeket megbecsüli, a gyerekeket pedig továbbképzi. Ez a közösségi tér a sportcsarnokkal együtt a palotai embereket, a felnőtt csapatot és annak edzéseit fogja szolgálni” – fogalmazott az ünnepségen Nógrádi Tibor, aki gratulált a csanádpalotai együttesnek ahhoz, hogy a következő idényt már a megyei II. osztályban kezdheti meg. Megjegyezte, ennél fontosabb, hogy olyan baráti közösségek is otthonra találjanak a most átadott pályán, akik helyben élnek, és az iskolai testnevelést is szolgálja az új létesítmény, egyúttal köszönetet mondott Csanádpalota vezetésének a pálya létrejöttéért.

Az új műfüves pályát Szabó Zoltán plébános szentelte fel, majd ezt követően a gyerekek vették birtokba: az első mérkőzést a csanádpalotai és az apátfalvi gyerekek vívták egymással, de a délután folyamán pályára lépett még a Szeged 2011 és a St. Mihály korosztályos csapata is.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Aktuál