Közélet

Aláírásokat gyűjt a bérunióért a Jobbik Szegeden is

Aláírásokat gyűjt a bérunióért a Jobbik Szegeden is

2017. augusztus 21., hétfő
Aláírásokat gyűjt a bérunióért a Jobbik Szegeden is
jobbik_sajttaj004kf

Egymillió szignót kell összegyűjteniük más tagállamok szervezeteivel, hogy az Európai Parlament foglalkozzon kezdeményezésükkel. Magyarország mellett többek között Lengyelországban, Horvátországban, Csehországban is támogatja egy-egy szervezet az elképzelést.

Augusztus huszadikával megkezdte aláírásgyűjtését a Jobbik szegedi szervezete is, hogy így támogassa az európai bérunió létrejöttét, azaz a magyar bérek felzárkóztatását a nyugat-európai jövedelmekhez. (A kezdeményezésről korábban

ITT

számoltunk be.) A magyar párthoz további hét államban csatlakozott egy-egy mozgalom, szervezet – többek között a lengyel Szolidaritás. „A Jobbik pártközpontja készített egy honlapot, amelyen a különböző országok lakói saját anyanyelvükön is elérik az íveket” – nyilatkozta

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi városatyája. Ők magyar nyelvű lapokat nyomtattak, a város több pontján fognak a következő időszakban aláírásokat gyűjteni. Szerinte a kezdeményezés sikerével megállítható a Szegedet is érintő elvándorlás. Ha 2018 májusáig összegyűjtenek egymillió aláírást, akkor az az Európai Parlament kötelező érvénnyel tárgyalja meg kezdeményezésüket. Újságírói kérdésre válaszolva Tóth Péter tagadta, hogy közük lenne a jellemzően Mahir oszlopain, plakáthelyein található béruniót támogató plakátokhoz, de természetesen nem tiltakozik ellenük. Hozzátette, ha valaki panelek oldalán feszítene ki hasonló üzeneteket, annak is ugyanúgy örülnének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.