Vélemény

A példa

A példa

2017. augusztus 19., szombat
A példa
szentkorona_wiki

Hosszú, véres és verítékes volt az út, melyen hazaérkeztünk. Államalapító első királyunk bölcs jövőbelátással, férfias határozottsággal, kellő megfontoltsággal és méltó erényességgel rakta le a szilárd alapot, melyre máig bizalommal építkezhetünk.

Az államiságunkat ezredéve megtestesítő Szent István helyezte el a magyarságot véglegesen Európa térképén, és utat mutatott nemcsak a következő nemzedékeknek, de a távoli évszázadok emberének is. Magyarság, európaiság, kereszténység; család, közösség, nemzet; hazaszeretet, hit, erkölcs; erő és gyengédség elválaszthatatlan egységet alkotott felfogásában és tevékenységében. Van okunk büszkének lenni, és ünnepelni. Az elvek kőbe vésve. A példa adott. Ha követjük, továbbra is sikeres lesz a magyar és az európai jövő. Államalapítónk alakja olyan tartást ad, mely megvéd a mindent elnyelő globális massza fenyegetésétől, a határok és korlátok nélküli szabadosság szédítő bizonytalanságtól, az önazonosságot, az identitást veszélyeztető hamis, méregkeverő uniformizálás téveszméjétől. Ugyanakkor felelősséggel is jár: a Szent István-i Magyarország megőrzése és továbbörökítése minden magyar egyéni és közös feladata. Figyeljünk oda a mindennapokban is Intelmeire! „Légy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen, vagy a balsors letaszítson. Légy alázatos is, hogy Isten felmagasztaljon most és a jövőben. Légy majd mértékletes, hogy mértéken túl senkit se büntess vagy kárhoztass. Légy szelíd, hogy sohase harcolj az igazság ellen. Légy becsületes, hogy szándékosan soha senkit gyalázattal ne illess.” Hiszen a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz. Mi itthon vagyunk. Mi vagyunk itthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.