Közélet

A DK megkezdi választási kampányát szeptember elején

A DK megkezdi választási kampányát szeptember elején

2017. augusztus 13., vasárnap
A DK megkezdi választási kampányát szeptember elején
Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció hivatalosan is megkezdi választási kampányát szeptember 2-án, egy fővárosi nagygyűléssel - jelentette be a párt szóvivője vasárnap. Az eseményen Gyurcsány Ferenc pártelnök szólal fel, a DK kampányfőnöke Molnár Csaba ügyvezető alelnök lesz.

Gréczy Zsolt

a bejelentést követően elmondta: a rendezvény helyszínéül a Nyugati teret választották, amit szimbolikusnak szánnak, mert véleményük szerint a 2018-as választás tétje az, hogy "Orbán vagy Európa". A Demokratikus Koalíció erősebb uniós tagságot, tartós gazdasági növekedést, stabil, kiszámítható béremelést, nemzeti és közös európai értékrendet, katonai és menekültügyi biztonságot kínál - ismertette elképzeléseiket. A kampány fókuszában az egészségügy, az oktatás, a kivándorlás, a szegénység elleni harc, egy új családpolitika, az "Orbán-kormány bűnöseinek" számonkérése és a jogállam helyreállítása szerepel majd - ismertette Gréczy Zsolt. A DK internetes kampányt is indít, valamint aláírásgyűjtésbe kezd, amellyel az uniós tagság híveit akarják megszólítani - emelte ki a szóvivő. A kampánynyitót követő időszakban

Gyurcsány Ferenc

és a DK vezetői országjárásra indulnak - tájékoztatott. Arra a felvetésre, hogy csak akkor lehetne választási kampányt folytatni, miután az államfő bejelenti a voksolás időpontját, úgy fogalmazott: nagygyűlést minden párt rendezhet, és a DK szeptemberi rendezvénye "kampányértékűnek nevezhető". Megjegyezte, valójában az is kampány, ha egy politikai pártnak óriásplakátjai jelennek meg a közterületeken. A sajtófőnök az eseményen azt is elárulta, a nyáron megkezdték a 106 egyéni képviselőjelöltjük felkészítését. Emellett viszont továbbra is készen állnak az ellenzéki együttműködésre, mert úgy gondolják, hogy ha az egyéni körzetekben egy "demokratikus" ellenzéki jelölt áll szemben a kormánypártival, akkor reális esély van a kormányváltásra - közölte. Egy ide kapcsolódó kérdésre azt felelte, hogy "lesz és kell is lennie" együttműködésnek az MSZP-vel. Jelenleg viszont még nincs megállapodás - hangsúlyozta, hozzátéve: álláspontjuk szerint ennek megkötéséhez nemcsak az MSZP-nek és a DK-nak, hanem az összes ellenzéki pártnak egy asztalhoz kell ülnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.