Közélet

Vizes vb - 3500 önkéntes lesz jelen a rendezvényen

Vizes vb - 3500 önkéntes lesz jelen a rendezvényen

2017. július 8., szombat
Vizes vb - 3500 önkéntes lesz jelen a rendezvényen

Összesen 3500 önkéntes lesz jelen a 17. FINA Világbajnokságon és az azt követő Masters Világbajnokságon, több mint 30 területen dolgoznak majd - közölték szombati sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Perényi Szilvia

, a vizes világbajnokság önkéntesprogramjának igazgatója elmondta: az önkéntesek először egy általános képzésen vettek részt, majd területi képzéseken tudták meg, hogy milyen feladatokat végeznek el a sportrendezvényen. Számos középiskolás, egyetemista vesz részt a programban, sokan pedig szabadságot vesznek ki azért hogy a világbajnokság megszervezésében segítsenek. Külföldről mintegy 150 önkéntes érkezik. Az önkéntesek például a médiacsoportba, a repülőtéri fogadásokhoz, a szállításhoz és a catering területére érkeznek, emellett csapatkísérőként és a versenyrendezésen is dolgoznak majd, emellett a létesítményüzemeltetésben, továbbá a FINA-irodák munkájában is részt vesznek. Elmondta: a július 14. és 30. közötti FINA-vb-n 2500, az augusztus 7. és 20. között megvalósuló Masters Világbajnokságon 1000 önkéntes dolgozik. Tájékoztatása szerint az önkéntesek minimum tíz napot dolgoznak, naponta egy műszakban. "Hatalmas áldozat, és hozzájárulás, amit véghezvisznek" - hangsúlyozta. A sajtótájékoztatón arról is szó volt, hogyan készül a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a világbajnokságra érkező belföldi és külföldi vendégek, turisták fogadására.

Bán Teodóra

, a központ ügyvezetője hangsúlyozta, a közlekedés, a szállás, a közbiztonság és a rendőrségi intézkedések a legfontosabbak. Kitért arra, hogy a szállodaszektor várhatóan csaknem 70 százalékkal túlteljesít, az előző év adataival összehasonlítva, sok vendéget fogad majd Budapest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.