Közélet

Vizes vb 2017 - A honvédség őrzi a létesítményeket

Vizes vb 2017 - A honvédség őrzi a létesítményeket

2017. július 10., hétfő
Vizes vb 2017 - A honvédség őrzi a létesítményeket

A Magyar Honvédség látja el a Budapesten megrendezendő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítmények őrzését és védelmét - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

A kormányrendelet szerint a Magyar Honvédség által védendő létesítmények kijelöléséről, valamint a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklyék köréről és az őrzésükre vonatkozó szabályokról szóló 2011-es kormányrendeletet módosítva egészítik ki a vizes vb létesítményeivel a védendő épületek körét. A honvédség ez utóbbi feladatát 2017. július 13-tól 2017. július 31-ig látja el, "a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek feladat- és hatáskörét nem érintően". A kormány döntése a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi törvényen alapszik. A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.