Közélet

Vasúttörténeti tárlat a szegedi nagyállomáson

Vasúttörténeti tárlat a szegedi nagyállomáson

2017. július 17., hétfő
Vasúttörténeti tárlat a szegedi nagyállomáson
vasuttorteneti_kiallitas

Szeged Állomásra a vonattal érkezők a peronokon a kijárat felé igyekezve, rögtön szembe találják magukat Szeged Város egyik legimpozánsabb épületével, a Dómmal.

Július 13.-ától ezt a látványt újból megtekinthetik, amikor a kijárati lépcsőházba belépnek, hogy a földszintre, az Indóház térre lejussanak - közölte a Vasúttörténeti Alapítvány. Ugyanis ide helyezték fel a vasutasok a különböző engedélyek birtokában azt a nagyméretű molinót, melyen

Nagy József

ikonikus fotóját, az 1984. március 28.-án elbúcsúztatott utolsó szegedi gőzöst, a 424,334-est – háttérben a Dóm tornyaival - láthatják. Az állomás várótermében lévő pavilonok egyikében pedig a Vasúttörténeti Alapítvány vasúti relikviáiból a közelmúltban berendezett állandó tárlatot szemlélhetik meg az ott keresztül haladó utasok. "Reméljük, hogy mindkét vizuális bemutatóval a széles közönség vasút iránti érdeklődését felkeltettük és a Magyar Vasút imázsát is növeltük" - fogalmaz a Vasúttörténeti Alapítvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.