Közélet

Új homokozót kaptak a Gyík utcai gyerekek Kothencz János segítségével + FOTÓK

Új homokozót kaptak a Gyík utcai gyerekek Kothencz János segítségével + FOTÓK

2017. július 3., hétfő
Új homokozót kaptak a Gyík utcai gyerekek Kothencz János segítségével + FOTÓK
gik_utca_jatszoter12_gs

Közösségi összefogás nyomán mérleghintával és homokozóval gazdagodott Szegeden a Gyík utca és a Csaba utca, illetve a töltés által határolt zöldterület. Kothencz János képviselői keretből és saját forrásból segítette a kezdeményezést.

Az árnyékos, füves, védett kis réten már korábban helyet kapott egy homokozó, azonban a betonszegélyű játékhely nem felelt meg az európai uniós szabályozásoknak, ezért évekkel ezelőtt felszámolták. Azóta annak ellenére sem telepítettek ide új, az EU-s előírásokhoz illeszkedő játszóeszközöket, hogy a régieket rengetegen használták, hiszen szerencsére sok gyermek él a környéken.

Kothencz János

, a tarjáni 15. választókörzet önkormányzati képviselője a SZEGEDma.hu-nak elárulta, a városrész lakossági igényekhez igazodó megszépítése, a különböző felújítások, pótlások miatt megcsappant az idei képviselői kerete, így saját forrásból, közösségi összefogás és önkéntes munka megszervezése útján segített a Gyík utca lakóinak. A játszótér a napokban új életre kelt - ott és úgy, ahogy a helyben élők kérték, ahogyan ők szerették volna. A példaértékű összefogásnak köszönhetően végre újra önfeledten és biztonságosan játszhatnak az itteni csemeték. Az önkéntes együttműködés révén megvalósult a helyiek kérése, a szabványoknak megfelelő homokozó és mérleghinta is tartozik már a zöldterület látképéhez. "Az ehhez hasonló jellegű önkéntes akciókkal sokat lehet tenni a kerület élhetőbbé tétele érdekében, így a Becsei utca, a Csaba utca és a Gyík utca családjai méltóbb környezetbe vihetik le a gyerekeket" - mondta el portálunknak Kothencz János. A képviselő ezúton is köszöni a segítséget, a közreműködést az önkénteseknek és barátainak. Kiemelte, rendkívül fontosak és előremutatóak ezek a kezdeményezések - lásd még

a veszélyes hulladék összegyűjtését a körzetben

-, hiszen nagyban hozzájárulnak a lakókörnyezet élhetőbbé tételéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.