Kultúra

Új album, párizsi sikerek – Tandi Flóra meghódítja Nyugat-Európát

Új album, párizsi sikerek – Tandi Flóra meghódítja Nyugat-Európát

2017. július 12., szerda
Új album, párizsi sikerek – Tandi Flóra meghódítja Nyugat-Európát
tandi_flora_2017_borito

A szegedieknek valószínűleg nem kell bemutatni a fiatal énekesnőt, Tandi Florát, aki a nehezebb utat választotta, hogy az álmait követve franciául énekelve itthon és külföldön egyaránt sikereket érjen el. Második nagylemezének turnéja kapcsán beszélgettünk az énekesnővel.

- Májusban jelent meg a második nagylemeze, a FLOW. Mennyiben volt eltérő a lemez készítése az előzőhöz képest, mi volt az elképzelésük?

- Elég nehéz volt a munkafolyamat, mert a koncepció, hogy a dalok között nincsenek szünetek, és zenei motívumok kötik össze az egyes számokat, később született meg, minthogy elkezdtünk dolgozni a lemezen. Tehát a dalokat így nem koncepciózusan írtuk meg, és így nyilván nehezebb dolgunk volt az összekötő zenékkel, hogy azok a fülnek is esztétikusak legyenek. Kihívás volt, hogy hogyan kötünk össze két teljesen más stílusú, más nyelven megszólaló dalt. Azért tartom különlegesnek az albumot, mert nem nagyon születnek olyan lemezek, ahol egy album egy zenei egységet képez. Az első albumon sokkal több feldolgozás volt, akkor ezzel szerettem volna kicsit tisztelegni az általam nagyra tartott előadók előtt, a FLOW-n viszont sok a szóló dal.

- Több vendégelőadó is szerepel a második lemezén, hogyan esett rájuk a választás, milyen volt a közös munka?

- Sokan már az első lemezemen is közreműködtek, régóta barátok vagyunk

Miklósa Erikával

,

Puskás Petivel

, és

Molnár Gáborral

is, aki a Fool Moon tagja. A hazai előadók feltűnése mellett külföldi énekesekkel is dolgoztunk, mivel már a kezdetektől nemzetközi piacra szántuk az albumot, ennek megfelelően akartuk elkészíteni. Többek között felkértük a Franciaországban népszerű musical énekest,

David Bánt

, valamint az Eurovíziós Dalfesztiválon Máltát képviselő

Ira Loscót

.

- A lemez kapcsán a rajongóit a közösségi médiában is aktivizálja a #FLOW címkével.

- Igen, a közösségi oldalamon készítettünk egy albumot kifejezetten azoknak a fotóknak, melyeket a rajongók küldenek be. Ezeken a képeken az új lemezzel fotózkodnak, és arra biztatunk mindenkit, aki megveszi a második nagylemezemet, hogy készítsenek képet, és küldjék el nekünk.

tandi_flora_2017

- Nemrég Párizsban David Bán koncertjén lépett fel, ami hatalmas siker volt.

- A FLOW megjelenése után egyből kiutaztam Cannes-ba a filmfesztiválra, a nemzetközi promóciós turné első állomására. Majd következett Párizs, ahol különböző ügynökségeknél jártam. David koncertje után, ahol vendégfellépő voltam, került sor egy közönségtalálkozóra, ahol sikerült megnyerni David közönségét is magamnak, nagyon kedvesek és nyitottak voltak. Remélem, most újra elindult kint valami, mivel a két évvel ezelőtti Eurovízió óta nem mutatkoztam Franciaországban.

- Két éve milyen indíttatásból indult éppen a francia Eurovízión?

- 2009 óta tekintem magam hivatásos énekesnőnek, és mindig is franciául szerettem leginkább énekelni, ezt a nyelvet érzem leginkább magaménak, úgyhogy adta magát a dolog, hogy próbáljuk meg. Szerencsére pont akkoriban nyitották meg az francia Eurovízió szervezői a határokat más országok számára, így bárhonnan lehetett nevezni, csupán annyi volt a kritérium, hogy a jelentkező tudjon franciául.

- Mik a tervei a közeljövőben?

- Mindenképp szeretném megismertetni ezt a lemezt az emberekkel itthon és külföldön egyaránt. A FLOW lemezbemutató turnéjának a következő állomása Belgium, ahol szerencsére nagyon sokan érdeklődnek a koncert iránt. Az a tapasztalatom, hogy francia nyelvterületen nagyon fogékony a közönség a zenémre.

- Hogyan vélekedik a zene mai helyzetéről, és abban hogyan helyezné el a saját zenei világát?

- Amilyen dalokat éneklek, azok nem tipikusan popzenék. Itthon viszont elég erőteljes a remix kultúra – ami érdekes módon külföldön kevésbé jellemző –, ezért az itteni népszerűsítés céljából az egyik számnak el akarjuk készíteni a rádióbarát remixváltozatát, így talán itthon is szélesebb körben megismerik a dalt. Továbbá egy videoklip is készülőben van szintén a hazai népszerűsítés kapcsán. Belgium és a klipforgatás után ősszel a hazai közönségnek szeretnénk kedveskedni egy kisebb turnésorozattal, hogy a magyarországi rajongók ismét hallhassanak élőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.