Közélet

Tűzesetek és lehulló faágak adtak munkát a katasztrófavédőknek vasárnap

Tűzesetek és lehulló faágak adtak munkát a katasztrófavédőknek vasárnap

2017. július 17., hétfő
Tűzesetek és lehulló faágak adtak munkát a katasztrófavédőknek vasárnap

Három tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat vasárnap - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vasárnap reggel a szegedi Európa Ligetben összehordott fahulladék égett. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltó egység a tüzet percek alatt eloltotta. Délben a Felgyő Regionális Hulladékkezelő Központ telephelyén csaptak fel a lángok. A tűz oltásához a csongrádi, kisteleki és szentesi egységek mellett Kiskunfélegyházáról és Kunszentmártonból is érkeztek tűzoltók. A tüzet a késő esti órákra sikerült megfékezni. A délutáni órákban az M5 autópálya egyik pihenőhelyén, a röszkei határátkelő közelében nagyméretű szeméttároló edény égett. A tüzet a kiérkező szegedi hivatásos tűzoltó egység oltotta el. Délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Szent István utcában egy nagyméretű fa tűzfalra, valamint a szomszédos ingatlan bejárójára hasadt. A hódmezővásárhelyi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat. Szegeden, a Klapka téren a játszótér felett hasadt le nagyméretű faág, melyet a szegedi hivatásos tűzoltók vágtak le. Makón egy ház falának dőlt egy fa, melyet a kiérkező makói tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolítottak el. Este Ruzsa közelében az 5433. sz. útra hasadt egy faág. A helyszínen a ruzsai tűzoltók avatkoztak be. Hétfő hajnalban a hódmezővásárhelyi Tóalj utcában távolítottak el egy nagyméretű faágat a helyi hivatásos tűzoltók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.