Írjon nekünk

Szórakozás

Sztárdömping a Zsombói Szabadtéri Színpadon + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

cof

Szerelmet, nevetést, és könnyeket ígér – Esztergályos Cecília, Oszter Sándor, Verebes István és Mahó Andrea. A magyar operett irodalom egyik legjellegzetesebb kincsét parádés szereposztással mutatják be Zsombón.

Zerkovitz Béla munkásságának népszerű a klasszikus és a könnyű zene határán táncoló darabját a Csókos asszonyt három alkalommal játsszák augusztusban a Zsombói Szabadtéri Színpadán. A darab történetében a könnyed, humoros vonal erőteljesen jelen van, ugyanakkor megvan benne a szerelmi szál is.

A sajtótájékoztatóra Mahó Andrea egy kis ízelítővel készült, amit Látó Richárd zongorakíséretében adott elő. A zeneszerző, már a nagy sikerű Lúdas Matyi produkciójában is részt vett, és ehhez a darabhoz is nagy reményeket fűz.

Komoly feladatnak ígérkezik az operett három hét alatt való megrendezése, de a díszlettervek már készen állnak.

Az elképzelés szerint a darab két helyszínen játszódik. Az első felvonás díszlete a második végén ismét látható, ezért olyan háttérre volt szükség, ami könnyedén és gyorsan mozgatható.

Halasi Imre rendező szerint az egyik legfontosabb feladat a díszlettervezésben az volt, hogy a két egymástól egészen eltérő helyszínt megtudják jeleníteni. Olyan kulisszatitkokat is megtudhattunk, miszerint, először a nyolcadik kerületi, polgári környezetben élő emberek szerény körülményeit és egyszerű világát mutatják be. Majd a Bajza utcában egy úri főpolgári palota elevenedik meg a nézők szeme előtt.

A két színhelynek karakterében el kell, hogy váljon egymástól. Mégis mindkettőnek szolgálnia kell a helyszín és a játék közbeni elvárásokat.

”Pesti miliőről van szó, de a történet minden körülmények közt él és virul, hiszen a szerelemről, a játékosságról, a humorról, a barátságról van benne szó. Egyszóval az életről, ami, bennünket művészeket folyamatosan érdekel, és bízunk benne, hogy a nézőket is folyamatosan kíváncsivá teszik ezek a szerelmes történetek. Ebben az előadásban a játék a legfontosabb, márpedig, ha körülnézek elég komoly garanciát látok arra, hogy, mindenki elégedetten távozzon az előadásról” – tette hozzá az előadás rendezője a színészekre nézve.

Esztergályos Cecília a találkozó végén a műből idézett, majd megjegyezte, hogy várja már a próbákat. Verebes István zárszóként azt ígérte, a szabadtéri színpadán a hangulat garantáltan jó lesz.

”Oszter Sándor alattam járt a főiskolán, őt az Othellóban láttam. Esztergályos Cecília Bródi Sándor Csibéjében kezdett, én magam pedig Dosztojevszkij Ördögökében játszottam. Most egy igazán léha operettben fogunk találkozni. Feltehetően igen kedélyes próbákon leszünk túl a bemutatóig. De ez majd az előadáson úgyis meglátszik” – mondta Verebes.

A próbák jövő héten kezdődnek Budapesten, az előadást megelőző héten pedig az egész szereplőgárda Zsombóra költözik.

Hirdetés

Kommentek

ARC

Durván udvarolnak a fiúk a 13 éves aranytorkú Flórának

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Magyarországot és Szegedet képviseli Európa legnagyobb gyermek dalversenyén Kaunasba Tabatabai Nejad Flóra. Szerda hajnalban indul édesanyjával, de előtte elárult nekünk néhány titkot.

Tovább olvasom

Szórakozás

Megalkuvás nélkül zenél első nagylemezén a SKORE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi banda tagjai úgy tartják, elsősorban saját egyéniségüket kell a zenébe önteniük, hiszen csak úgy lesz hiteles a produktum.

Tovább olvasom

Hírzóna

Daruval emelték helyére Szeged leendő karácsonyfáját! (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Több mint tíz méter magas jegenyefenyő ékeskedik a Klauzál téren. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál