Szórakozás

Sztárdömping a Zsombói Szabadtéri Színpadon + FOTÓK

Sztárdömping a Zsombói Szabadtéri Színpadon + FOTÓK

2017. július 13., csütörtök
Sztárdömping a Zsombói Szabadtéri Színpadon + FOTÓK
cof

Szerelmet, nevetést, és könnyeket ígér – Esztergályos Cecília, Oszter Sándor, Verebes István és Mahó Andrea. A magyar operett irodalom egyik legjellegzetesebb kincsét parádés szereposztással mutatják be Zsombón.

Zerkovitz Béla

munkásságának népszerű a klasszikus és a könnyű zene határán táncoló darabját a Csókos asszonyt három alkalommal játsszák augusztusban a Zsombói Szabadtéri Színpadán. A darab történetében a könnyed, humoros vonal erőteljesen jelen van, ugyanakkor megvan benne a szerelmi szál is. A sajtótájékoztatóra

Mahó Andrea

egy kis ízelítővel készült, amit

Látó Richárd

zongorakíséretében adott elő. A zeneszerző, már a nagy sikerű Lúdas Matyi produkciójában is részt vett, és ehhez a darabhoz is nagy reményeket fűz. Komoly feladatnak ígérkezik az operett három hét alatt való megrendezése, de a díszlettervek már készen állnak. Az elképzelés szerint a darab két helyszínen játszódik. Az első felvonás díszlete a második végén ismét látható, ezért olyan háttérre volt szükség, ami könnyedén és gyorsan mozgatható.

Halasi Imre

rendező szerint az egyik legfontosabb feladat a díszlettervezésben az volt, hogy a két egymástól egészen eltérő helyszínt megtudják jeleníteni. Olyan kulisszatitkokat is megtudhattunk, miszerint, először a nyolcadik kerületi, polgári környezetben élő emberek szerény körülményeit és egyszerű világát mutatják be. Majd a Bajza utcában egy úri főpolgári palota elevenedik meg a nézők szeme előtt. A két színhelynek karakterében el kell, hogy váljon egymástól. Mégis mindkettőnek szolgálnia kell a helyszín és a játék közbeni elvárásokat. ”Pesti miliőről van szó, de a történet minden körülmények közt él és virul, hiszen a szerelemről, a játékosságról, a humorról, a barátságról van benne szó. Egyszóval az életről, ami, bennünket művészeket folyamatosan érdekel, és bízunk benne, hogy a nézőket is folyamatosan kíváncsivá teszik ezek a szerelmes történetek. Ebben az előadásban a játék a legfontosabb, márpedig, ha körülnézek elég komoly garanciát látok arra, hogy, mindenki elégedetten távozzon az előadásról” – tette hozzá az előadás rendezője a színészekre nézve.

Esztergályos Cecília

a találkozó végén a műből idézett, majd megjegyezte, hogy várja már a próbákat.

Verebes István

zárszóként azt ígérte, a szabadtéri színpadán a hangulat garantáltan jó lesz. ”Oszter Sándor alattam járt a főiskolán, őt az Othellóban láttam. Esztergályos Cecília

Bródi Sándor

Csibéjében kezdett, én magam pedig

Dosztojevszkij

Ördögökében játszottam. Most egy igazán léha operettben fogunk találkozni. Feltehetően igen kedélyes próbákon leszünk túl a bemutatóig. De ez majd az előadáson úgyis meglátszik” – mondta Verebes. A próbák jövő héten kezdődnek Budapesten, az előadást megelőző héten pedig az egész szereplőgárda Zsombóra költözik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.