Kultúra

Szentpéterváron is sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdiával

Szentpéterváron is sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdiával

2017. július 4., kedd
Szentpéterváron is sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdiával
abszurdia_mupa

A szegedi és a budapesti bemutatók után Szentpéterváron is sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdia című produkciójával - közölte Pataki András, a társulat igazgatója kedden az MTI-vel.

Juronics Tamás

művészeti vezető Abszurdia című koreográfiáját az Open Look elnevezésű nemzetközi kortárs táncfesztiválon mutatták be, ahová Európa számos országából érkeztek társulatok, ám egyedül a szegedi balett kapott két előadásra felkérést. Egy elképzelt európai meseország, Abszurdia lakóinak sajátos viszonyaiba groteszk humorral és naiv lírával bepillantást engedő darabot még februárban nézte ki fesztiválja számára Vagyim Kaszparov igazgató és felesége. Az Open Look tíz napja alatt Szentpétervár több épületében is bemutattak előadásokat, szerveztek workshopokat. A szegedi táncművészek az oroszországi turnéval zárták a szezont, pár hét pihenés után, augusztusban az Evitában már újra találkozhat velük a közönség, majd a Szegedi Szabadtéri Játékok zárásaként augusztus 24-én az Ajándékkoncerten a Carmina Buranával, szintén Juronics Tamás koreográfiájával nyitják a jubileumi harmincadik évadot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.