Kultúra

Szegedi siker az Armel Operaversenyen

Szegedi siker az Armel Operaversenyen

2017. július 6., csütörtök
Szegedi siker az Armel Operaversenyen
armel_opera_szeged

A szegedi produkció versenyszereplője, Morgane Heyse nyerte a Legjobb Előadó Díját az Armel Operaversenyen.

A Thália Színházban július 4-én rendezett gálaesten kiosztották a 10. Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál díjait. Az előadók versenyének fődíját a Szegedi Nemzeti Színház által játszott Donizetti-vígoperában nyújtott alakításáért a fiatal francia szoprán,

Morgane Heyse

kapta. Érdekesség, hogy a

Toronykőy Attila

által rendezett Il giovedì grasso (itthon Farsangi kalamajka címen ment) eredetileg nem szerepelt a fesztivál programjában. Az eredetileg tervezett angliai produkció lemondásával a döntőbe jutott énekesnő szerep nélkül maradt.

Gyüdi Sándor

színigazgató a fesztivál kérésére vállalta, hogy a szegedi társulat repertoárjából keres olyan produkciót, mely a fesztivál programjába beugrásként bekerülve Morgane Heyse számára – mintegy a gombhoz varrva a kabátot – alkalmas szerepet kínál. A választás kiválóan sikerült: a francia szoprán legjobb erényeit – kiművelt énektechnikáját, értékes hangját, lebilincselő muzikalitását, hatásos színpadi játékát és kiváló humorérzékét – megmutathatta, és alakításával kivívta a zsűri nagyrabecsülését. A Szegedi Nemzeti Színház fesztiválprodukciója nem először adja a komplex előadói verseny legjobbját: 2015-ben a szegedi Varázsfuvola-előadás Éj királynője szerepében feltűnt

Marlène Assayagot

találta a zsűri a fődíjra érdemesnek. A díjkiosztó után az énekesnő Toronykőy Attila rendezővel és a darabot dirigáló Gyüdi Sándorral együtt örült az elismerésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.