Közélet

Országos Ki mit tud? a XXI. ÁGOTA-tábor kilencedik napján + FOTÓK

Országos Ki mit tud? a XXI. ÁGOTA-tábor kilencedik napján + FOTÓK

2017. július 30., vasárnap
Országos Ki mit tud? a XXI. ÁGOTA-tábor kilencedik napján + FOTÓK
agota_tabor_szombat_ki_mit_tud81_gs

A tehetségek megmutatásáról szólt az utolsó előtt nap az országos ÁGOTA-táborban Doboz-Szanazugon.

A szombati nap kiváló hangulatban, egy gyönyörű, izgalmakkal teli délelőtti készülődéssel telt, a XXI. ÁGOTA Országos Tábor (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) apraja-nagyja gyakorolt, készült a Ki mit tud?-ra. Az ország minden megyéjéből érkezett gyermeksereg alcsoportokban, több kategóriában, mint vers, próza, ének, tánc, stb., rengeteg fajta formában mutatta meg tehetségét, és az ebédet követően elkezdődött az országos Ki mit tud?. Csaknem öt órán keresztül, óriási ovációval, fergeteges hangulatban, gyönyörű produkciókon számtalan tehetség mutatta meg magát a színpadon a közönség nagy örömére. A vacsorára minden gyermek produkcióját megtekinthette a közönség, vacsorát követően pedig karaoke parti indult, azzal párhuzamosan filmklub zajlott. "Gyönyörű napot tudhatunk a hátunk mögött, a gyerekek már érzik a leválás időszakát, sokan beszélgetnek arról, hogy mi az, amit elvisznek ebből a tíz napból a jövőre vonatkozóan" - mondta el hírportálunknak

Kothencz János

, a tábor vezetője. Vasárnap a teljesítményhez való viszony és a jövőkép témájával foglalkoznak a terápiás csoportokban, ez abszolút tematizálja a leválás szakaszát, azt fogalmazzák meg a gyermekekkel közösen, hogy mi az, amit a táborból el tudnak vinni saját maguk önbecsülésének újraértékelése, újratudatosítása tekintetében és mi az, amit sorstársaiknak odahaza, egy-egy gyermekotthonban, lakásotthonban, nevelőszülői közösségekben át tudnak adni tapasztalatként a táborban tanultakból merített módon. A mai napon zajlanak le az eredményhirdetések a csocsó, pingpong, futball és számtalan más ügyességi vetélkedőhöz kapcsolódóan, délután pedig a Ki mit tud? helyezettjeit díjazzák, melynek keretein belül több tonna ajándékot osztanak ki a gyerekek körében. Este kezdődik a táborzáró, melyen Szent Pál korinthusiakhoz írt szeretethimnuszát mutatják be a gyermekeknek és az abban megfogalmazott kétezer éves gondolatokkal bocsátják őket útra. "Izgatottan várjuk a tizedik napot, melyből erőt kívánunk meríteni a következő évek munkájához" - fogalmazott Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.