Közélet

OKF: több mint száz településen és a fővárosban is folytatódik a szúnyogirtás

OKF: több mint száz településen és a fővárosban is folytatódik a szúnyogirtás

2017. július 17., hétfő
OKF: több mint száz településen és a fővárosban is folytatódik a szúnyogirtás

Több mint száz településen és több fővárosi kerületben folytatódhat a héten a szúnyogirtás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A múlt héten teljes körű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések. Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében - mintegy 60 ezer hektáron - folytatódik az irtás. Azt írták: Csongrád megyében az "emelkedő szúnyogártalom miatt" a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a vérszívó rovarok ellen. A Duna mentén több régióban pedig biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását. Ezen felül mivel Győr környékén is ismét emelkedni kezdett a szúnyogok száma, ezért ott teljes körű beavatkozás lesz. Zala megyében és számos Tolna megyei településen pedig ezen a héten lesz az első szúnyoggyérítés a szezonban - fejtették ki. A

katasztrófavédelem honlapján

nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen - írta közleményében az OKF, hozzátéve: az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.