Közélet

Novák Katalin: kiemelten segíti a kormány a családalapítás előtt állókat

Novák Katalin: kiemelten segíti a kormány a családalapítás előtt állókat

2017. július 15., szombat
Novák Katalin: kiemelten segíti a kormány a családalapítás előtt állókat
novak_katalin02_gs

A kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin

a kormany.hu-n közreadott videófelvétel szerint úgy fogalmazott, azok a fiatalok, akik meghozták a családalapítás komoly döntését, számíthatnak a kormány támogatására, és ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak. Az államtitkár a kormányzati segítség közül kiemelte azt, hogy munkát adnak a fiataloknak, hiszen "soha nem látott mélyponton van a munkanélküliség, és ez igaz az ifjúsági munkanélküliségre is. 2018 a családok éve lesz, ami még több támogatást jelent - hangsúlyozta Novák Katalin. Az intézkedések közül kiemelte, hogy gyermekvállalás esetén jövő januártól lehetőség nyílik a diákhitel felfüggesztésére és elengedésére. A jelenlegihez képest duplájára emelik a hallgatói gyed (gyermekgondozási díj) igénybevételének időtartamát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.