Közélet

Megkezdődött az ítélkezési szünet a Szegedi Ítélőtáblán

Megkezdődött az ítélkezési szünet a Szegedi Ítélőtáblán

2017. július 17., hétfő
Megkezdődött az ítélkezési szünet a Szegedi Ítélőtáblán

A Szegedi Ítélőtáblán – akárcsak az ország összes bíróságán – a Bíróságok Napját (július 15.) követően mától megkezdődött az ítélkezési szünet, amely augusztus 20-ig tart. Ez idő alatt a bíróságok – fő szabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat.

A polgári eljárásokban – bizonyos kivételektől eltekintve – a napokban megállapított határidőbe nem számít bele a törvénykezési szünet időszaka. Büntető ügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntető bírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban, döntenek a kényszerintézkedések alkalmazásáról, így például az előzetes letartóztatás elrendelése, vagy a gyanúsított szabadlábra helyezése kérdésében. Az egyes bíróságokon, így a Szegedi Ítélőtáblán is, a kezelőirodák nyitva tartanak. A táblabíróságon az ügyfelek hétfőn 9 és 14 óra, keddtől péntekig 10 és 12 óra között nyújthatják be a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.