Közélet

Megfordult a trend, inkább a benzines autókat keresik

Megfordult a trend, inkább a benzines autókat keresik

2017. július 16., vasárnap
Megfordult a trend, inkább a benzines autókat keresik

Az újautó-eladások száma az első negyedévihez képest 25 százalékkal emelkedett a második negyedévben, és inkább a benzines gépjárműveket keresik a vevők - mondta a Használtautó.hu értékesítési vezetője az M1 szombat délutáni műsorában.

Fodor László

elmondta, ezzel együtt a külföldről importált használt autók darabszáma is 11 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest. Az értékesítési vezető beszélt arról is, hogy az importált autók átlagéletkora 11,5 év, a magyarországi autóparké 14 év. Mint mondta, jó eséllyel prognosztizálható, hogy továbbra is húszezerrel nő az új autók eladása, így körülbelül két év múlva megállhat a magyar autópark öregedése. A használtautó-indexből is látható, hogy egyre több drágább autót forgalmaznak, és egyre több autó cserél gazdát - jelezte. Fodor László elmondta azt is, hogy érdekes jelenség, hogy míg évekkel ezelőtt a dízel volt a keresettebb, addig idén - a keresési feltételek alapján - 20 százalékkal nőtt a benzines autók iránti kereslet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.