Sport

Magyarmentes szombat – A vizes VB kilencedik napjának programja

Magyarmentes szombat – A vizes VB kilencedik napjának programja

2017. július 22., szombat
Magyarmentes szombat – A vizes VB kilencedik napjának programja
Vizes vb 2017 - Szinkronúszás

Egy nappal az úszó számok startja előtt a vizes világbajnokság kilencedik napján nem kell magyar versenyzőért izgulnunk. A női pólósok a negyeddöntőért küzdenek, érmet osztanak műúszásban, szinkronugrásban és férfi toronyugrásban is.

20.41: Orosz siker az utolsó szinkronúszó számban

Az orosz Alekszandr Malcev, Mihaela Kalancsa duó nyerte a vegyes párosok szabad gyakorlat versenyét a magyarországi vizes világbajnokság szombati versenynapján, a Városligetben. Ez volt az utolsó szinkronúszó szám a vb-n. Másodikként az olaszok, harmadikként pedig az amerikaiak kettőse zárt. A sportág legfiatalabb versenyszáma a vegyes páros, amely két éve, Kazanyban debütált a világbajnokság programjában.

Eredmények, szinkronúszás (Városliget): vegyes páros, szabad gyakorlat, döntő, világbajnok:

Alekszandr Malcev, Mihaela Kalancsa (Oroszország) 92,6000 pont 2. Giorgio Minisini, Mariangela Perrupato (Olaszország) 91,1000 3. Bill May, Kanako Kitao Spendlove (Egyesült Államok) 88,7667

20.22: vízilabda: a spanyolok is a negyeddöntőben a női vízilabdázóknál

Spanyolország válogatottja is biztosította a helyét a legjobb nyolc között a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabda-tornáján. A spanyolok hétfőn a görögökkel játszanak majd a negyeddöntőben.

Eredmények, vízilabda (Margitsziget), nők: a negyeddöntőbe jutásért:

Spanyolország-Kína 13-5 (1-2, 4-1, 5-1, 3-1) korábban: Kanada - Új-Zéland 16-3 (5-1, 4-1, 3-0, 4-1)

19.55: Olasz Anna tudja értékelni az ötödik helyet, de nem teljesen elégedett

A hosszútávúszó Olasz Anna már tudja értékelni a vizes világbajnokságon 25 kilométeren elért ötödik helyét, nincs letörve, de nem száz százalékig elégedett, mert érmet szeretett volna nyerni. Az M1 aktuális csatornán szombaton elmondta: a vb-n éremért ment, nem is titkolta, ezért nem volt elégedett. Mivel két éve, Kazanyban második volt, főleg hazai pályán a dobogóra vágyott - tette hozzá. Úgy fogalmazott: "nem úszott túl okosan", sok hibát követett el, ettől függetlenül már ott tart fejben, hogy tudja értékelni az ötödik helyet. Mint mondta, általában azt a taktikát alkalmazza, hogy az első 5-10 kilométeren a mezőny végében "utazik" minél több energiát spórolva, de most abszolút nem így történt. Sokszor vezetett is, hiszen a franciák az elején óriási tempót diktáltak, ami őt is kicsit összezavarta, és annyira akarta az érmet, hogy nem merte bevállalni a lassabb kezdést, így sok energiát vesztett - fejtette ki. Beszélt arról is, hogy szerinte a hosszútávúszó csapatnak jól sikerült a világbajnokság, sok pontszerző helyet értek el, sokan jól úsztak, de többen is érmet szerettek volna szerezni. Ugyanakkor - hívta fel a figyelmet - biztató a jövőre nézve, hogy ilyen fiatal csapattal is jól szerepeltek. Olasz Anna ötödik lett 25 kilométeren a vizes világbajnokság nyíltvízi úszóversenyeinek zárónapján, pénteken, előzőleg pedig, múlt vasárnap nyolcadikként végzett 10 kilométeren Balatonfüreden.

18.59: Kanadával játszik a női vízilabda-válogatott

A várakozásoknak megfelelően a kanadai együttes lesz hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott ellenfele a nyolc között a magyarországi vizes világbajnokságon. A tengerentúli csapat a negyeddöntőbe jutásért vívott szombati mérkőzésen kiütéses győzelmet aratott az új-zélandi együttes felett. A találkozó legeredményesebbje a négygólos Joëlle Békhazi volt.

Eredmények, vízilabda (Margitsziget), nők: a negyeddöntőbe jutásért:

Kanada - Új-Zéland 16-3 (5-1, 4-1, 3-0, 4-1)

18.47: Nyolc év után ismét Thomas Daley a toronyugrás világbajnoka

A 2009-es győztes brit Thomas Daley nyerte a férfi toronyugrás szombati döntőjét a budapesti vizes világbajnokságon. A Duna Arénában rendezett verseny utolsó, 12 fős szakaszában hat-hat ugrást mutattak be a résztvevők. A 23 éves Daley minden gyakorlata után az élen állt, s végül több mint ötpontos különbséggel utasította maga mögé a második helyen záró kínai Csen Aj-szent. A bronzérem is egy kínai versenyzőnek, Jang Csi-annak jutott. A szám magyar indulója, Somhegyi Krisztián már a pénteki selejtezőben befejezte a szereplését, ott a 27. helyen végzett.

Eredmény (a vb honlapjáról): műugrás, férfi toronyugrás, világbajnok:

Thomas Daley (Nagy-Britannia) 590,95 pont 2. Csen Aj-szen (Kína) 585,25 3. Jang Csi-an (Kína) 565,15 ...27. Somhegyi Krisztián

17.56: Märcz Tamás: megérdemeltük a csoportelsőséget

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata jogosan és megérdemelten lett első csoportjában a hazai rendezésű vizes világbajnokságon az olaszokat, az ausztrálokat és a franciákat megelőzve. Märcz Tamás a csoportküzdelmek zárulta után tartott szombati sajtótájékoztatón leszögezte, hogy a vb nyitószakaszában elért sikerhez nagyban hozzájárult a szurkolók fergeteges biztatása, a Margitszigeten minden meccsen megnyilvánuló támogatás is. A szakvezető hozzátette, hogy az út folytatása sem lesz könnyebb, bármely ellenfél következzen is a legjobb nyolc között, ahová csoportelsőségével közvetlenül lépett tovább a magyar együttes. A keddi negyeddöntős csatát a vasárnapi spanyol-orosz mérkőzés győztesével vívja a gárda, s Märcz Tamás szerint bár mindkét lehetséges rivális veszélyes, egyikük sem akadályozhatja meg a kellőképpen felkészült magyar válogatottat abban, hogy a négy közé jusson. A médiaeseményen jelenlevő három játékos közül a világbajnok kapus, Nagy Viktor azt emelte ki, hogy a csoportmeccseken koncentráltan pólózott a csapat, amelyből áradt az erő és az egység. Ő most a legfontosabbnak azt tartja, hogy valamennyien kipihenjék magukat, s kedden a legjobb formájukat nyújtsák, akárki legyen is az ellenfél. Manhercz Krisztián, az egyik világbajnoki újonc felidézte, hogy nemrég közös edzőtáborozásuk volt a spanyolokkal, akiket edzőmeccsen legyőztek, de a magyar válogatottat egyébként is jobbnak ítéli mind a spanyol, mind az amúgy fiatal és energikus orosz válogatottnál. "Van azért még hova fejlődnünk nekünk is támadásban és védekezésben egyaránt - fogalmazott a magyar tehetség -, de fogunk is fejlődni." A szintén vb-újonc balkezes Zalánki Gergő is megemlékezett az "aranyos szurkolókról", majd kitért rá, hogy ő személyesen a harmadik csoportmérkőzés végére, a franciák ellen kicsit elfáradt, ezért is jó az első hellyel járó plusz pihenő. "Ám már most nagyon várom a következő meccset, amelyen nyerni fogunk, még ha ez nem is lesz könnyű" - fűzte hozzá a csapattársak nevében is fogalmazva.

16.55: Maglione maradt a FINA elnöke, Gyárfás továbbra is a vezetőségben

Újabb négy évig az uruguayi Julio C. Maglione irányítja a vizes sportok világszervezetét, a FINA-t, miután a budapesti kongresszuson 258-77 arányban győzött az elnökválasztáson az olasz Paolo Barellivel szemben. Gyárfás Tamás további négy éven át a FINA vezető testületének (bureau) a tagja lesz. "Minden idők legjobb világbajnoksága zajlik Budapesten" - jelentette ki a FINA harmadik terminusra megválasztott elnöke a kongresszust követő sajtótájékoztatón. - "Magyarország és Budapest két év alatt csodát tett. Korábban a szervezőknek hat évük volt felkészülni, a magyarok mindent megcsináltak két év alatt, nem csupán a helyszínek tökéletesek, de a rendezés is, beleértve a szállítást, a biztonságot, és azt a tényt, hogy mindenütt mosolygós helyiekkel lehet csak találkozni." Az elnök, akárcsak a kongresszust követő sajtótájékoztatót felvezető ügyvezető igazgató, Cornel Marculescu kijelentette: sosem látott színvonalú helyszíneken zajlottak és zajlanak a 17. FINA világbajnokság eseményei. "A Duna Arénához fogható létesítmény nemigen létezik ma a világon, a szinkronúszók még sohasem versenyeztek ilyen csodálatos körülmények között, a nyíltvízi úszókat tökéletes feltételek várták a Balatonon, a vízilabdázók pedig a sportáguk egyik legismertebb helyszínén, a Margitszigeten játszanak, minden nap több ezer ember előtt. És majd megláthatják, milyen fantasztikus élményt nyújt az óriás-toronyugrás a Parlament épületével a háttérben." A FINA tájékoztatása szerint a kongresszus jóváhagyta a 24-ről 25 fősre bővült új vezetőség összetételét, ennek értelmében a 2009 óta a testületben tevékenykedő Gyárfás Tamás újabb négy éven át a FINA vezérkarának tagja lesz. Az új testület dönt majd a sportági bizottságok, illetve a különféle területekért - sportolók, edzők, létesítmények, média - felelős grémiumok összetételéről. Ezekbe a bizottságokba összesen tíz magyar pályázik.

15.43: Kínai siker vegyes szinkronműugrásban

Kínai páros győzött vegyes szinkronműugrásban a magyarországi vizes világbajnokságon, szombaton. A Vang Han, Li Cseng duó egy brit és egy kanadai kettőst megelőzve állhatott a dobogó tetejére a műugróversenyek zárónapján, a Duna Arénában. Vang Han 2015-ben, Kazanyban is győzött az akkor debütáló számban, de más párral.

Eredmények (a vb honlapjáról): vegyes szinkronműugrás, világbajnok:

Vang Han, Li Cseng (Kína) 323,70 pont 2. Grace Reid, Thomas Daley (Nagy-Britannia) 308,04 3. Jennifer Abel, Francois Imbeau-Dulac (Kanada) 297,72

13.48: brazil és a japán győzelem női vízilabdában az alsóházban

Brazília és Japán válogatottja játszhat majd hétfőn a női vízilabdatorna 13. helyéért a vizes világbajnokságon. A szombati alsóházi mérkőzéseken a brazilok öt góllal verték a dél-afrikaiakat, a japánok pedig kilenccel a kazahokat a Hajós Alfréd uszodában.

Eredmények, vízilabda, nők, a 13-16. helyért

Brazília - Dél-afrikai Köztársaság 10-5 (3-1, 2-1, 3-1, 2-2) Japán-Kazahsztán 17-8 (3-1, 2-1, 7-4, 5-2)

Később:

A negyeddöntőbe jutásért: Kanada - Új-Zéland 17.30 Kína-Spanyolország 19.00 Hollandia-Oroszország 20.30 Franciaország-Ausztrália 22.00

Vizes vb 2017 - Vízilabda

13.32: Kínai győzelem szabad kombinációs csapatversenyben

A kínaiak nyerték szinkronúszásban a szabad kombinációs szabad gyakorlat csapatversenyt a vizes világbajnokságon, a Városligetben. A dobogóra mellettük az ukránok és a japánok állhattak fel.

Eredmények, szinkronúszás, szabad kombinációs csapatverseny, szabad gyakorlat

1. Kína (Csang Hao, Feng Jü, Kuo Li, Liang Hszin-ping, Tang Meng-ni, Vang Liu-ji, Vang Csien-ji, Hszia Jan-ning, Jin Cseng-hszin, Jü Le-le) 96,1000 pont 2. Ukrajna (Marina Alekszijiva, Vlagyiszlava Alekszijiva, Valerija Aprieljeva, Olekszandra Kasuba, Jana Narjezsna, Anasztaszija Szavcsuk, Alina Sinkarenko, Kszenyija Szidorenko, Anna Volosina, Jelizaveta Jahno) 94,0000 3. Japán (Akucu Sakiko, Fukumura Juka, Inui Jukiko, Kono Minami, Marumo Kej, Nakamaki Kanami, Nakamura Maj, Omata Kano, Oszava Juriko, Tasaki Asuka) 93,2000

Vizes vb 2017 - Szinkronúszás

12.42: műugrásra és vízilabdára még vannak szombati jegyek

A műugrás döntőire és a női vízilabdatorna mérkőzéseire még vásárolhatók szombatra jegyek - a vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint. Műugrásban délután a vegyes szinkronműugrás, majd pedig a férfi toronyugrás fináléját rendezik a Duna Arénában, ahova ezekre az eseményekre még hozzá lehet jutni belépőhöz, akárcsak a Margitszigeten zajló női vízilabdatorna negyeddöntőbe jutásért sorra kerülő mérkőzéseire a Hajós Alfred uszodába. A szinkronúszás városligeti eseményeire viszont minden jegy elkelt. Ugyancsak a szervezők tájékoztatása szerint szombaton (ma) a két budapesti szurkolói zóna ismét színes programokkal és koncertekkel várja azokat, akik a lelátók helyett a FanZone-t választják. A Duna Aréna mellett található szurkolói zónában 16 órától a FRICSKA táncegyüttes lép fel. Ezt követően, 16.30-kor az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm kórusa - a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkara - érkezik a szurkolói zónába, hogy elénekelje a 17. FINA világbajnokság önkénteseinek tiszteletére íródott Önkéntes Dalt. A napi programot a kicsivel 19 óra előtt kezdődő Váczi Eszter élő koncert zárja. A Margitszigeti Fan Zone-ban a délután népitánc programmal indul, melyet 15 órától Horányi Julinak, az X-Faktor ötödik évadában második helyezett énekesnőnek az akusztikus koncertje követ. 18.15-től a New Level Empire koncertezik a szigeten, és akinek a szurkolás és a koncertek után még marad energiája, a Margitszigeti Fénykertben a szokásos AfterChill party keretében zárhatja a hétvége első napját - olvasható a közleményben.

A szombati program

10.30:

női vízilabda, 13-16. helyért, Brazília – Dél-Afrika

11.00:

műúszás, csapat kombináció, döntő

12.00:

női vízilabda, 13-16. helyért, Japán-Kazahsztán

13.00:

szinkronugrás, vegyes 3 méter, döntő

17.00:

férfi toronyugrás, döntő

17.30:

női vízilabda, negyeddöntőbe jutásért, Új-Zéland – Kanada

19.00:

műúszás, vegyes páros, szabadprogram, döntő

19.00:

női vízilabda, negyeddöntőbe jutásért, Spanyolország-Kína

20.30:

női vízilabda, negyeddöntőbe jutásért, Hollandia-Oroszország

22.00:

női vízilabda, negyeddöntőbe jutásért, Franciaország-Ausztrália

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.