Sport

Labdarúgás: történelmi szezont zárt a Tiszasziget

Labdarúgás: történelmi szezont zárt a Tiszasziget

2017. július 10., hétfő
Labdarúgás: történelmi szezont zárt a Tiszasziget
tiszasziget-fk_szeged028kf

Fennállása legjobb eredményét érte el a Tiszasziget SE az előző szezonban megszerzett megyei I. osztályú bronzéremmel. Az idényt Bernát Péter játékos-edzővel elevenítettük fel.

Pazar tavaszt produkált a Csongrád megyei I. osztályban a Tiszasziget SE. Kasza Ferencék a tavaszi szezon találkozói közül mindössze hármat nem zártak győzelemmel, pont nélkül pedig csak egyszer, a Hódmezővásárhelyi FC II. elleni hazai meccsen maradtak. Az említett, április elsején lejátszott mérkőzést követően zsinórban kilencszer szereztek három pontot, így három fordulóval a vége előtt már a nyakukban érezhették a bronzérmet a szigetiek, hiszen a 27. fordulóban Algyőn aratott sikerük után 11 pontra nőtt előnyük az Ásotthalommal szemben. "A bajnokság előtt nem terveztünk ennyire nagy ugrást, nagyon jól sikerült ez az évünk. Igazán annak köszönhető ez az eredmény, hogy mindenki beállt a sorba, a játékosok nagyon akarták a sikert, remek volt a hozzáállás" - összegezte a szezont

Bernát Péter

, a Tiszasziget SE játékos-edzője. Otthon többször kapott ki, és kevesebb pontot is szerzett a gárda, mint idegenben: otthonától távol a Makóval holtversenyben a legtöbb, 34 pontot gyűjtötte a Tiszasziget, amely csak az előtte végző két együttes, a bajnok hagymavárosiak és a Csongrád otthonában szenvedtek vereséget - ezen kívül is csak egy alkalommal játszottak döntetlent, míg tizenegyszer három ponttal térhettek haza. "Csongrádon a második fordulóban játszottunk, nekünk az egy picit korai volt, csapatszinten előttünk járt a Csongrád, ott két pontrúgás megpecsételte a sorsunkat. Makón az utolsó őszi fordulóban léptünk pályára, ott el kell ismernünk, jobbak voltak nálunk - bár megvoltak a lehetőségeink. A második félévben a srácok megragadták az előttük álló lehetőséget, és kihasználva az Ásotthalom pontvesztéseit, így érződött, hogy szép dolog is lehet ebből. Az ásotthalmi és algyői győzelmünkkel dőlt el igazából a dolog: előbbi találkozón ha nem is gólokkal kellett volna, hogy nyerjünk, de ott játékban és akaratban is olyat nyújtottunk, amit hétről-hétre szeretnék látni. Algyőn úgy engedtem el a srácokat, hogy miért ne győzhetnénk, ellenfelünk is problémákkal küzdött, ezen a két meccsen megalapoztuk a későbbi sikert. Lehet, ha nincs a hazai, Vásárhely elleni vereség, akkor nem nyerünk Ásotthalmon. Az a meccs rendbe rakta a társaságot, tanultunk belőle, bár mentünk előre, de a HFC szenzációsan kontrázott" - fejtette ki a bronzérmes csapat mestere. A Tiszasziget egy igazán emlékezetes meccset is játszott a tavasz folyamán: Bordányban ugyan 3-0-s hátrányban volt, azonban végül

fordítani tudott

, és értékes győzelmet aratott. Visszaemlékezve erre a meccsre, Bernát Péter elmondta, belülről nagy élmény volt megélni ezt a fordítást, míg beállását megelőzően, a kispad mellől ez már jóval nehezebb feladat volt. "Ez a tartás jellemzett bennünket, ha vezetést szereztünk, nagy százalékban pontot tudtunk szerezni. Talán Bordányban visszaadott nekünk valamit a sors, hiszen az Algyőtől egy hosszabbításban kapott góllal kaptunk ki, míg a Csongrád is a legvégén egyenlített ellenünk a hazai meccsen" - fogalmazott a szezonban 15 gólt lőtt támadó.

tiszasziget_csongrad56_gs

A Tiszasziget keretében több, rutinos játékos mellett tehetséges fiatalok kapnak szerepet: mint a keret összetételéről Bernát Péter kifejtette, olyan fiatalok vannak a keretben, akik szeretnek melózni, és jó a hozzáállásuk a futballhoz, e mellett külön örül annak, hogy a csapat gerincét alkotó rutinos játékosok is motiváltan álltak hozzá a feladathoz. A szigetiek Makó elleni hazai 1-1-s szezonzárót követően ünnepeltek, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, Nógrádi Tibor adta át az érmet az együttesnek, amely a szurkolókkal közösen többek között tűzijátékkal ünnepelte meg sikerét.

"Történelmi tettet hajtottunk végre, hiszen Tiszasziget legjobb megyei I. osztályú eredménye hatodik hely volt. Kis településről beszélünk, jó közösséget alkot a vezetőség, a játékosok és a szurkolók, sikerünk ennek is betudható"

- emelte ki Bernát Péter. A Tiszasziget július 11-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra, a gárda játékos-edzője annyit elárult, biztos, hogy lesz változás a játékoskeretben, ám konkrétumokról egyelőre nem tudott beszámolni. A jövő évi célokról kifejtette, mindenképpen szeretnének előrelépni a következő idényben. "Szeretnénk tartani a mostani felállást, sok fiatallal szerepelni a rutinosabb játékosok mellett, így abban bízunk, hogy jövőre hasonló teljesítményre leszünk majd képesek, beleértve a kupaszereplést, ami nagy lehetőség volt számunkra. Egy ilyen településnek, mint Tiszasziget, nagy dolog, hogy el tudott hozni egy Kaposvárt.

Legyőztük

a Baranya megyei bajnokot, a Szászvárt, akik ellen tíz meccsből nem biztos, hogy mi jönnénk többször győztesen. Egy olyan meccs volt, mint a HFC II. elleni, ők jöttek, de mi rúgtuk az első gólt, így játszattuk a saját játékunkat - olyan helyzetkihasználással, ami bárcsak minden meccsen jellemezne bennünket" - tért ki Bernát Péter arra, hogy az ősszel a Magyar Kupa országos főtábláján is szerepelt az együttes. "Egy megszépített sportteleppel várjuk a játékosokat, minden körülmény adott volt ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, ezért köszönet illeti a vezetőséget, akik sokat dolgoztak a csapatért. Sikerült bővebb keretet kialakítanunk, mindenkinek biztosíthattam játéklehetőséget. Talán az első fél év végén becsúszott két vereség a fáradtságnak is betudható, hiszen ott voltak a kupameccsek is. A régi, szigeti szurkolók mindig azt mondták, hogy a csapat tavasza erősebb az ősznél, ez pedig most még jobban sikerült" - zárta Bernát Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.