Sport

Labdarúgás: győzött a SZEOL Mórahalmon

Labdarúgás: győzött a SZEOL Mórahalmon

2017. július 15., szombat
Labdarúgás: győzött a SZEOL Mórahalmon
szs_labdarugas_futball_foci

Az előttünk álló idény során tétmérkőzéseket játszanak egymással szemben, most viszont felkészülési mérkőzésen lépett pályára Mórahalmon a SZEOL SC.

Nem kapott helyet új arc a Mórahalom kezdőjében a homokhátiak első felkészülési mérkőzésén, ahogyan a SZEOL-nál sem tűnt fel új arc a szombat délelőtti edzőmérkőzésen. A SZEOL irányította a találkozót az első félidőben, a Mórahalom olykor mezőnyben egyenlő partnernek bizonyult, de jóval nehezebben építette fel támadásait szegedi ellenfelénél. A játékrész derekánál egy pontrúgás hozott változást a meccsbe, Mihály Dávid szöglete után nem tudtak felszabadítani, majd az ötösről Grünvald Attila stukkolta át a labdát Halász Krisztián fölött, 0-1. A szünet után is a SZEOL akarata érvényesült, egy szépen végigvitt kontrát követően Beretka Péter beadását Benkő Jakab fejelte a homokhátiak kapujába, 0-2. A második félidő második felében már a mórahalmiak is többször eljutottak helyzetig, Prokop Rostislav védéseire is szükség volt, többek között Juhász Jónás távoli bomájánál, azonban gólt újból ismét a kék-feketék szereztek, miután egy eladott labdára csapott le Benkő, aki remekül ugratta ki Péter Antalt, a csatár pedig egy kis szerencsével ugyan, de értékesítette helyzetét. A mezőnyben sokat dolgozó Mórahalom számára az utolsó pillanatban a szépítés összejött, egy bal oldali beadást végül Dobák Norbert kotort közelről éppen a gólvonal mögé, de a középkezdésre már nem maradt idő, így 3-1-re győzött a SZEOL. A Mórahalom legközelebb jövő szombaton a megyeegy legutóbbi bronzérmese, a Tiszasziget ellen játszik, míg a SZEOL a hét közben, szerdán a harmadosztály egyik újoncához, és szintén csoportbeli ellenfeléhez, a Tiszakécskéhez látogat.

Felkészülési mérkőzésen

Mórahalom VSE - SZEOL SC 1-3 (0-1)

Mórahalom, vezette: Dobai János (Barta Norbert István, Burzon Márk).

Mórahalom:

Halász - Lászik, Szücs, Zsoldos, Bokányi R., Zámbó, Pócs D., Szalma, Podonyi, Busa. Csere: Révész (kapus), Fodor, Juhász, Hevesi M., Puskás, Dobák N., Dobák T. Edző: Vojnic-Zelic Sasa.

SZEOL:

Leindler - Forró, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Maksimovic, Kéri, Péter, Beretka, Mihály. Csere: Prokop (kapus), Papp Á., Benkő, Rádóczi, Kiss R., Simai. Edző: Siha Zsolt.

Gól:

Dobák N. ill. Grünvald, Benkő, Péter. Vojnic-Zelic Sasa:

"Hiányzik még az erő, most nagyon nehezek a lábak. Ez a két legerősebb hét a felkészülésből, nem is gondoltam, hogy ennyit fogunk bírni. Látszott a különbség a két csapat között. Szeretnénk egy középpályást és egy támadót igazolni, ugyanakkor a mai teljesítményünkkel elégedett vagyok."

Siha Zsolt:

"90%-on pörgünk már, abban a szakaszban vagyunk, amikor a játékosok lábaiban benne van a munka. Ehhez képest az első félidő kimondottan tetszett, most legalább 30 perc volt, ami alatt nagyon jól néztünk ki. Örülök a győzelemnek is, de a gólunkon kívül legalább 3-4 komoly lehetőségünk volt, míg a mezőnyben ügyesen, szervezetten játszó ellenfelünk a kapunk közelébe sem jutott, ez megnyugtató volt. A szünet után öt fiatal kapott szerepet, nekik még szokniuk kell a ritmust, egyúttal köszönjük a Mórahalomnak a lehetőséget!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.