Sport

Labdarúgás: debütál a Zsombó a megyeegyben

Labdarúgás: debütál a Zsombó a megyeegyben

2017. július 14., péntek
Labdarúgás: debütál a Zsombó a megyeegyben
nagymagocs_zsombo41_gs

Története során még soha nem szerepelt a Csongrád megyei I. osztályban a Zsombó SE, azonban a következő évben a gárda ott lehet a megyei élvonalban.

A negyedik helyen végzett a Csongrád megyei II. osztály előző szezonjában a Zsombó SE, viszont

Daru Sándor

együttese ezzel együtt is osztályt válthat: azzal, hogy a Makó feljutott, a Kistelek pedig csak a megyei III. osztályra nevezett, a bennmaradó Szőreg és az ezüstérmes Deszk mellett a Zsombóval töltötték fel a megyeegy mezőnyét. A klub fennállása második legjobb eredménye (2001-ben bronzérmet szerzett a megyekettőben) tehát azt jelentette: a következő idényben abszolút újoncként vághat neki a megyei élvonal küzdelmeinek a zsombói csapat. "Úgy indultunk neki a tavalyi szezonnak, hogy szeretnénk feljutni, de csak negyedikként zártunk. Lett volna esélyünk arra, hogy másodikként végezzünk, viszont így is feljutottunk. Nem ért váratlanul bennünket, mert így is készültünk. Hogy miért vállaltuk? Így nem mennek el a játékosaink, hanem helyben maradnak" – tért ki az okokra

Mihálffy Zsolt

, a Zsombó SE elnöke. A zsombói csapat magja együtt nőtt fel, a klubhoz

télen visszatérő kapus

,

Rozs Egon

mellett

Mocsári Gyula

és

ifj. Mihálffy Zsolt

, valamint a Zsombóra Sándorfalváról visszatérő

Törköly Tamás

is egy generációt képvisel a település kinevelt futballistái körében. Mint azt az elnök elmondta, a csapat tagjai nagyon várják a szezonrajtot, a kerettagok közül pedig mindössze hárman nem zsombóiak, ám mára ők is azoknak vallják magukat, és nem terveznek eligazolni, egyedül

Szilágyi Ádám

Ásotthalomra való távozása valószínűsíthető, valamint

Túri Dávid

sérülés miatt gondolkozik azon, hogy abbahagyja a játékot. "Ez a csapat titka, családias hangulat uralkodik nálunk. Nem idegesítene minket az sem, ha kiesnénk. Futballozzanak egy jót a gyerekek, lássák a különbséget az osztályok között. Vezetők és játékosok is ugyanúgy várják a rajtot" – fogalmazott Mihálffy Zsolt, aki az eddigi edzővel, Daru Sándorral közösen irányítja a felnőtt és az ifjúsági együttest egyaránt. Mint elmondta, azért jutottak erre a döntésre, mert úgy látják, ennek köszönhetően könnyebben integrálhatják az ifiket a felnőtt futballba. Mihálffy Zsolt hozzátette, az utánpótlással sincs problémájuk, az előző szezonban is nyolc csapatot tudtak indítani, egyedül az U16-os csapattal mutatkozik probléma, a 2002-es évben valami történhetett a faluval, mert "csak lányok születtek" - jegyezte meg nevetve. A megyeegy abszolút újonca először július 23-án játszik felkészülési mérkőzést a Móravárosi Kinizsivel, majd a hazai rendezésű Zetkó József emléktornán lép pályára a gárda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.