Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: véget ért a szabadság az SZKKSE játékosai számára + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szkkse005kf

Hétfőn délután belevágott a munkába a PC Trade Szeged KKSE női kézilabda-csapata. Bakó Botond megújult együttese a feljutást célozta meg az előttünk álló idényben.

Július harmadik hétfőjén kezdte meg a közös munkát a PC Trade Szeged KKSE NB I/B Keleti csoportjában szereplő együttese. A játékosokra az üdvözlés után erőnléti felmérés várt, majd Bakó Botond vezetőedző munkáját segítő Bubori Kornél erőnléti edző vette át a főszerepet, akinek irányításával kemény fizikai felkészülés vár a kerettagokra.

Ami a csapat összetételét illeti, hét új, többnyire fiatal kézilabdázó csatlakozott az SZKKSE-hez: a 19 éves Bató Lili Gödről, a 20 éves Gindeli Panna Dunaújvárosból, a 22 éves Scheffer Zsanett az Egertől, a 19 éves Molnár Imola pedig Orosházáról tett át székhelyét Szegedre. Nem ismeretlen azonban a közeg a csapathoz visszatérő három játékosnak: a két 19 éves játékos közül Zsikó Zsanett a Ferencvárostól, Speth Evelin pedig a NEKA-tól tért vissza nevelőegyesületéhőz, a 26 éves Dajka Bettina pedig a Békéscsabánál töltött időszak után újból a Tisza-partján játszik. A távozók oldalán Hanczvikkel Zsanett, Barna Éva, Valovics Nóra, Tóth Sára és Lovistyék Kitti neve szerepel, így Bakó Botond egy megújult csapattal kezdhette meg a munkát. Mint a tréner kitért rá, a nyolchetes felkészülés első két hetében az erőszerzés játssza majd a főszerepet a technikai-taktikai elemek felépítése mellett. “A tavalyi stílusunkat szeretnénk jobbá tenni, idén egy még többet futó csapatot szeretnénk látni a pályán. 22.8 az átlagéletkorunk, így elsősorban a sebességre, a dinamikus játékra próbálunk alapozni. Jól cselező, kreatív játékosokat igazoltunk, ami tavaly kissé hiány volt. Az év minden napján együtt tudunk edzeni idén, az előző szezonban nagy nehézség volt, hogy hetente csak két napot töltöttünk közösen” – fogalmazott portálunknak Bakó Botond, aki hozzátette, jó állapotban érkeztek vissza a játékosok a szabadságról, így várhatóan nem az alapokról kell kezdeniük a közös munkát.

szkkse006kf

Az SZKKSE a következő szezonban is a másodosztály Keleti csoportjában szerepel, az idény végén pedig csak a bajnok juthat fel az élvonalba: ebben várhatóan nagy riválisa lesz a szegedieknek az NB I-ből kiesett Kispest együttese, de Bakó Botond úgy látja, idén több stabil csapat szerepelhet az NB I/B-ben. “Tavaly négy csapat volt, akik az élmezőnyhöz tartoztak, ez idénre bővült. Hat-hét csapattal kell komolyan számolni, ők bárkit bármikor legyőzhetnek. Ez jó, mert a játékosok nem lazíthatnak, az előző évben nem egyszer előfordult, hogy egy komolyabb mérkőzést követően a játékosok heteken keresztül olyan ellenfelekkel találkoztak, akikkel szemben tudtuk, hogy kvázi bármi történhet, akkor is nyerünk. Ilyenkor nehéz tűzben tartani a játékosokat, de idén ez nem történhet meg, mellettünk a Kispest, az Orosháza, a Szent István, a Pénzügyőr, a Göd is erős csapatnak fog számítani, a hátsó mezőnyből pedig a Hódmezővásárhely és a Balmazújváros a tavalyi arcához képest sokat erősödött” – részletezte az esélyeket az SZKKSE mestere, majd úgy folytatta: egyetlen bajnoki címet sem adnak könnyen. “Ahhoz, hogy valaki bajnok legyen, sokat kell dolgozni, de minden adott ahhoz, hogy ezt megoldjuk. Bízunk benne, hogy a fiatalságunk előnyünkre fog válni téthelyzetekben, de természetesen rajtunk is sok múlik, hogy hogyan készítjük fel őket taktikailag és mentálisan” – nyilatkozta Bakó Botond.

Az SZKKSE a felkészülés során csak idegenben, és többnyire NB I-es csapatok ellen gyakorol: először augusztus másodikán a Budaörs vendégeként lépnek pályára Szepesi Ivették, majd augusztus 10-én a szintén NB I-es Dunaújváros otthonában játszanak a szegediek. Augusztus 19-20-án az orosházi tornán szerepel az SZKKSE, míg augusztus 24-én és 25-én egyaránt a Vasas ellen játszanak Bakó Botond tanítványai, akik a bajnoki főpróbát szeptember elsején az MTK ellen tartják a fővárosban. Szeptember 10-én pedig jöhet a bajnoki rajt, az első fordulóban a Szentendre érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Messi Maradona nyomába ér – lejátszottuk a világbajnokságot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mielőtt valójában kisorsolnák a jövő évi labdarúgó-világbajnokság csoportjait, a SZEGEDma.hu tartott egy próbasorsolást, és le is vezettük a tornát – a csapból is folyó Messi-Ronaldo csata vár ránk a döntőben. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Hopp! A 13. bajnoki címet is bezsebelte szegedi Nagy Péter!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy Péter 13. magyar bajnoki címét szerezte meg vasárnap, a súlyemelő ob vasárnapi zárónapján.

Tovább olvasom

Sport

Fantasztikus MOL-PICK-siker a Barca ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kiváló, ötletes támadójátékkal lepte meg a Barcelonát a MOL-PICK Szeged, és le is győzte három góllal a katalán sztárcsapatot.

Tovább olvasom

Aktuál