Írjon nekünk

Sport

Kajak-kenu: szenzációs szegedi szereplés Plovdivban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

kajak_eb_plovdiv_fb

Öt arany- és egy bronzérmet szereztek a DÉMÁSZ Szeged VE versenyzői a Plovdivban rendezett kajak-kenu és parakenu Európa-bajnokságon. Nádas Bence két számban is győzött, Medveczky Erika, Birkás Balázs és Suba Róbert egy-egy aranyat hozhat haza Bulgáriából- utóbbi még egy szépen csillogó bronzot is gyűjtött.

A sort szombaton Medveczky Erika kezdte, aki a női négyessel nyert. A Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta alkotta egység már fél távnál is vezetett a döntőben és végig bírta a hajrát. Csipes Ferenc tanítványa pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét szerezte meg. Medveczky Erika vasárnap női párosban Farkasdi Ramónával a 4. helyen végzett.

– Nagyon örülök ennek az aranyéremnek, szerettem volna párosban is dobogóra állni, de nincs bennem hiányérzet, mert egy jó pályát eveztünk – mondta el Medveczky Erika. Ami a négyest illeti, nagyon sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Sok technikai problémával küzdöttünk, ami csak itt az Európa-bajnokságon derült ki. Mindenki sok időt és energiát tett bele abba, hogy ezeket a hibákat orvosoljuk, melós négy nap volt, de megérte. Az utolsó futam után viszont szinte azonnal leültünk Ferivel (Csipes Ferenc, a szerk.) és megbeszéltük a következő napok programját, hiszen vasárnaptól már a szerdai szétlövésre kell koncentrálnom.

Nádas Bence két számban is Európa-bajnoki címet szerzett. Szombaton a Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán összeállítású csapathajó magabiztos evezéssel győzött a K4 Férfi 500 méter döntőjében, igaz a befutónál csak néhány centivel előzték meg a második helyen célba érő szlovák hajót. Tótka Sándorral vasárnap is összeültek, és párosban is aranyérmesek lettek.

– Pozitív érzések vannak bennem, hiszen az volt a célunk, hogy mindkét döntőben “max pályát” menjünk, ez sikerült, ráadásul mindez két szépen csillogó aranyéremmel párosult – értékelt Nádas Bence. Érződik, hogy olimpiai szám lett a K4 500 méter, erősebb a mezőny, versenyről versenyre egyre jobb idők születnek, Plovdivban mi is új rekordot eveztünk. A sikerek ellenére sem dőlünk hátra, készülünk tovább a világbajnokságra. A vb-n még nem tudjuk milyen négyes állhat rajthoz 500 méteren, erről majd a kapitány dönt. Mi megtettük, amit lehetett, megnyertük az Európa-bajnokságot.

A paraversenyek során két DÉMÁSZ Szeged VE sportolónak szurkolhattunk. Suba Róbert a parakenusok VL1 számában győzött, a KL1 versenyszámban pedig bronzérmet szerzett.
– Vegyesek az érzéseim, mert a kajakban elrontottam a rajtot és emiatt elúsztak a győzelmi esélyeim. Ebben a sérültségi kategóriában a legnehezebb megtartani az egyensúlyt, mivel nekem nem sikerült a start, amikor elindultam, már akkora hátrányba kerültem, amitvnem tudtam behozni. Az arany és a bronz ellenére nem dőlök hátra, látom azt, hogy miben tudok még fejlődni a világbajnokságig. Dolgoznunk kell tovább, hogy kijavítsuk a hibákat.

A hölgyek KL2-es számában Varga Katalin 5. lett. Az egész évben kézsérüléssel bajlódó paraversenyző motiváltan várja a folytatást.
– A rajtot én is elrontottam, de összességében elégedett lehetek a versennyel, hiszen a kezem miatt nem tudtam maximális munkát végezni idén. Az Eb megerősített abban, hogy a következő hetekben a fájdalmat legyőzve még keményebben készüljek a világbajnokságra.

Az “i”-re Birkás Balázs tette fel a pontot vasárnap délután. A korosztályos világbajnok sprinter Balaska Márkkal együtt evezve előfutam-győztes lett K2-200 méteren, így magabiztosan jutottak be a szám vasárnapi fináléjába, ahol minden idők egyik legjobb idejét kajakozva Európa-bajnoki címet nyertek.
– Örülök, hogy végre a felnőttek között is sikerült nyernünk egy világversenyt. Nagyon jó pályát mentünk Márkkal a döntőben, ráadásul a nem hivatalos világcsúcstól is csak két tizedre voltunk. A győzelem ellenére sem engedtünk ki, most nincs idő az ünneplésre. Szerdán jön a szétlövés Szolnokon, szeretnénk abban a futamban is bizonyítani.

A DÉMÁSZ Szeged VE plovdivi eredményei:

1. Medveczky Erika – K4 Női 500 méter
1. Nádas Bence – K4 Férfi 500 méter
1. Nádas Bence-Tótka Sándor (UTE) – K2 Férfi 500 méter
1. Birkás Balázs-Balaska Márk (Bp. Honvéd) – K2 Férfi 200 méter
1. Suba Róbert – VL1 Férfi 200 méter
3. Suba Róbert – KL1 Férfi 200 méter
4. Medveczky Erika-Farkasdi Ramóna (Bp. Honvéd) – K2 Női 500 méter
5. Varga Katalin – KL2 Női 200 méter

Hirdetés

Kommentek

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Gyermekeknek gyűjtöttek plüssöket a Pick Szeged kézisei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A gyűjtés december 15-ig tart.

Tovább olvasom

Aktuál