Sport

Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai

Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai

2017. július 26., szerda
Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai
utc_ijaszat

Az elmúlt hétvégén rendezték Hetényegyházán a pályaíjászok Dél-Alföldi régiós OB kvalifikációs versenyét. Szegedről két kadet korcsoportú és egy felnőtt pályaíjász állt lővonalhoz. A kánikula, a folyamatos szél, időnként változó irányú viharos széllökések tették nehézzé a versenyt.

A 70m-es távon zajló versenyen

Banda Árpád

az Univerzális Természetjáró Club Íjász Sport Egyesület (UTC-ÍSE) felnőtt olimpiai kategóriás versenyzője remek pontszámmal (663 kör) nagy különbséggel nyerte a rangsorolót. A kiesős küzdelmek sem hoztak meglepetést, bár az erős szél okozott néhány izgalmas pillanatot. Banda az első helyen végzett, aranyérmet szerezve. További hír az Universiade-résztvevő sportolóval kapcsolatban, hogy elhagyta az Újszegedi Torna Club-ot, és a továbbiakban az Univerzális Természetjáró Clubnál folytatja a versenyzést.

Olasz Dániel Péter

az UTC-ÍSE kadet utánpótlás olimpiai íjásza 60 méteres távon a 2. helyen rangsorolt. Olasz a kiesős küzdelmekben is szépen lőtt. Az aranydöntőben nagy csatában sikerült legyőznie ellenfelét (6-4) és szintén a dobogó legfelső fokára léphetett.

Paplogó Marcell

szintén kadet korcsoportban indulva a dobogó harmadik helyéért küzdve fej-fej mellett lőve ellenfelével (5-5) szétlövéssel maradt alul, így 4. helyen végzett. Mindhárom szegedi íjász kvalifikálta magát a szeptemberi pályaíjász országos bajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.