Sport

Felülmúlták a várakozásokat a Hódok Miskolcon + FOTÓK

Felülmúlták a várakozásokat a Hódok Miskolcon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő
Felülmúlták a várakozásokat a Hódok Miskolcon + FOTÓK
hod_uszok3

Cápa OB-t rendeztek Miskolcon, melyen a Hód Úszó SE versenyzői is képviselték Hódmezővásárhelyt. Mindenki felülmúlta a vártat, a legnagyobb meglepetést azonban Horváth Ákos szereplése jelentette, aki 200 méter pillangón egyéni csúcsot, és pontot is hozott a csapatnak.

Az utazó csapat tagjai voltak:

Horváth Ákos, Barna Máté, Korsós Péter

és

Kérdő Luca

, akik vegyesen

Ádándi-Kiss Gyula, Csókay Miklós

, és

Bajusz Andi

tanítványai.

Horváth Ákos

pontot is hozott a Hódoknak teljesítményével, mesterének pedig meglepetést okozott már az előfutamban, ahol 9. helyen végzett, és tartalékosként került 200 méter pillangó döntőjébe. Már az előfutamban két másodpercet javított a nevezési idején Ákos, a döntőben pedig további kettőt dolgozott le, így 2:45,02-vel ért célba. A célba érés nem volt eseménytelen, hiszen valószínűleg nem nyomta be az érzékelő panelt, és csak kézi időmérést produkált a versenyző, így a ranglistába nem számít bele az elért ideje. Ezt az időt egy másik 200 méter pillangón kell majd megúsznia, de a nyolcadik pontszerző helye ettől függetlenül érvényes Ákosnak. Korsós Péter egyetlen számban kvalifikálta magát, ez pedig a 200 méter mell volt. Kiválóan úszott, és egyéni csúccsal ért célba. A másik mellúszó,

Barna Máté

szintén 200 mellen bizonyított, ő egyéni csúcsa közelében végzett. Kérdő Lucának szintén mellúszásban voltak érdekeltségei, ő is egyéni csúcsot úszott. A fiúknál 2005-2006-os és fiatalabb korosztály úszott, a lányoknál pedig a 2006-2007 és fiatalabb úszók ugrottak medencébe. A szezon ezennel befejeződött, de levezető edzésekre még számíthatnak a Hódok, illetve a nyáron heti bontásban lesznek szinten tartó edzések is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.