Közélet

Előzetesben a heroint csempésző macedón férfi

Előzetesben a heroint csempésző macedón férfi

2017. július 19., szerda
Előzetesben a heroint csempésző macedón férfi

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a macedón állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 18-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 16-án reggel a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen Magyarország területére történő belépéskor a tulajdonát képző gépkocsi kerékjárati ívekben elrejtve bruttó 1962 gramm barna színű port, heroint hozott be, mely kábítószernek minősül - közölte a Szegedi Törvényszék. A gyanúsított által Magyarországra behozott barna színű por herointartalmának pontos meghatározása további szakértői feladat, az előzetes szakértői vélemény alapján annak heroinbázis tartalma 196-883 grammra tehető. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú (öt évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő), melyre figyelemmel megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával, illetve a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével a bizonyítási eljárás meghiúsítására, vagy megnehezítésére törekedne. A gyanúsított ugyanilyen jellegű cselekmények miatt Macedóniában már volt büntetve, melyre figyelemmel alaposan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és annak védője is tudomásul vették, így a végzés jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.