Közélet

Boldog születésnapot, magyar vasút! + FOTÓK

Boldog születésnapot, magyar vasút! + FOTÓK

2017. július 8., szombat
Boldog születésnapot, magyar vasút! + FOTÓK
vasutasnap042kf

Vidám családi programot kínál a Vasutasnapi Juliális Szegeden, ami idén a volt Kossuth Laktanya területén nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

A magyar vasút története 1846. július 15-én kezdődött, akkor adták át hazánk első, 33 kilométer hosszú vasútvonalát Pest és Vác között. Ez előtt minden július második hétvégéjén az ország több pontján tisztelegnek. Az immár hatvanhetedik juliális programjait a vasutasok nem sajátítják ki maguknak, hanem bárki ingyenesen kilátogathat azokra. Szombaton Szegeden, a volt Kossuth Laktanyánál hangszeres bemutatón, operettgálán, a Skillful Dance Club hiphopműsorán és a Körösparti Vasutas Koncertfúvós Zenekar koncertjén is szórakozhattak a résztvevők, akiknek sztárvendégként

Bódi Guszti

és

Margó

kedveskedett egy fellépéssel. Ezt követően estig még a békéscsabai Pole Dream Stúdió rúdfitnesz-bemutatójával, Salamon Magic Show-val, valamint Blues B.R.Others Show-val készülnek a szervezők. A gyermekeket ugrálóvár, kézműves foglalkozások várták, volt például arcfestés, lufihajtogatás, rodeóbika, falmászás, pingpong, de főzőversenyt és egészségügyi szűréseket is hirdettek. A szegedi Vasúttörténeti Alapítvány idén is megnyitotta interaktív kiállítását a vasút szerelmesei előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.