Közélet

Anna-napi búcsú vár Algyőn a hétvégén

Anna-napi búcsú vár Algyőn a hétvégén

2017. július 26., szerda
Anna-napi búcsú vár Algyőn a hétvégén
anna-napi_bucsu018kf

Változatos programokkal várják az érdeklődőket. Lesz kézműves vásár, ünnepi körmenet, könnyű- és komolyzenei koncert. Anna-napi búcsú július 29-én és 30-án – szigorúan nem csak Annáknak.

Ugyan már ma Anna-nap van, a hagyományos algyői búcsúra még egy kicsit várni kell. Idén is az algyőiek és a településről elszármazottak találkozójával kezdődik a programsorozat. A Gyeviek Baráti Körének rendezvénye szombaton tíz órától lesz, délután háromtól pedig a vidámpark is megnyitja kapuit. Torma Tibor művelődésszervező elmondta, a Szent Anna templomban a TrioVenite tart hangversenyt hat órától, akik a reneszánsz és a barokk zenét ötvözik napjaink hangzásvilágával, majd két órával később - elhozva a ’80-as évek slágereit - a Smink zenekar lép fel az EzerJóHáz udvarán. Vasárnap a búcsú hivatalos napja, már reggel érdemes kilátogatni, hiszen ekkor nyílik a BÖDÖN háztáji és kézműves vásár, amely az előzetes információkkal ellentétben nem a Tájház és az EzerJóHáz előtti utcaszakaszon, hanem a búcsútéren, a templomkertben lesz megtartva. Tíz órakor kezdődik az ünnepi körmenetes szentmise.

anna-napi_bucsu011kf

Eközben bent, a két épületben délután négy óráig hagyományőrző népi játszóházba mehetnek a gyerekek, ahol nemcsak megtudhatják a fiatalok, hogy mi a csirkepofozó, hanem ki is próbálhatják az ügyességi játékot. A Levendula Hotel gasztroudvart szervez két órától, házi sütésű lepényekkel, rétesekkel, sörökkel, gyümölcslevekkel készülnek, a helyi borbarátok pedig borkóstolóval várják a vendégeket. A héten zajlik a Faluház drámatábora, a gyerekek pedig délután négy órától mutatják meg egy előadás keretében, hogy mit tanultak, a színdarab egy retró vakációs témát dolgoz fel – tudtuk meg Torma Tibortól. 16 óra 45 perctől Tűzmadár című bábjátékával örvendezteti meg a kilátogatókat az Aranygyapjú Társulat. Este hattól az Algyői hagyományőrző Citerazenekar, héttől Süli Tibor és barátai muzsikálnak. Büfé rendelkezésre áll mindkét nap, az algyői tájház ingyen tekinthető meg vasárnap, s a vidámpark is egészen este tízig működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.