Sport

A Szegedi Vasutas SE dobó atlétái az ország legjobbjai között

A Szegedi Vasutas SE dobó atlétái az ország legjobbjai között

2017. július 14., péntek
A Szegedi Vasutas SE dobó atlétái az ország legjobbjai között
szvse_doboatleta (5)

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Magyarország újonc és serdülő korosztályának országos atlétikai bajnokságát.

A versenyen tíz szegedi dobóatléta vettek részt, a résztvevők két bajnoki cím mellett további egy ezüst és két bronz érmet hoztak haza a dobó számokban kiosztott 24 éremből. Az SZVSE ezzel olyan kiemelt egyesületek mellé zárkózott fel éremszerzésben mint a veszprémi, székesfehérvári vagy akár a szombathelyi dobó akadémia. Ezzel az egyesület U16-os korosztályú dobó atlétái az évet 13 bajnoki éremmel zárták, amely kiemelkedő az egyesület és Szeged város történelmében. A munka nem áll meg a bajnokságok végeztével az atléták készülnek tovább a szeptemberben megrendezendő Közép-Európai atlétikai viadalra, ahol Magyarországot képviselhetik a nemzetközi mezőnyben. A jövőre nézve is találnak kihívást a dobó csoport versenyzői, a 2018-ban megrendezendő U18-as Európa bajnokságra négyen szeretnék teljesíteni a szintet és ezzel együtt felölteni a válogatott mezt.

2017-es Újonc és Serdülő Országos Bajnokság szegedi indulói

Gábor Levente súlylökés, 1. hely Gábor Tamás diszkoszvetés, 1.hely Gábor Levente diszkoszvetés, 2. hely Losonczi Blanka súlylökés, 3. hely Losonczi Blanka diszkoszvetés, 3. hely Gábor Tamás súlylökés, 4. hely Jelasity Attila súlylökés, 5. hely Jelasity Attila diszkoszvetés, 6. hely Wagner Kira diszkoszvetés, 8. hely Wagner Kira súlylökés, 9. hely Vér Vivien súlylökés, 9. hely Szeri Adél diszkoszvetés, 9. hely Salha Nabil diszkoszvetés, 9. hely Nyerges Ádám súlylökés, 10. hely Péter-Szabó Sára diszkoszvetés, 14. hely

Felkészítő edzők:

Eperjesi László, ifj. Eperjesi László

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.