Közélet

A mozgásé és a táplálkozásé volt a főszerep a Csillagbörtön egészségnapján

A mozgásé és a táplálkozásé volt a főszerep a Csillagbörtön egészségnapján

2017. július 25., kedd
A mozgásé és a táplálkozásé volt a főszerep a Csillagbörtön egészségnapján
csillag_egeszsegnap

Egészségnap volt kedden a Szegedi Fegyház és Börtön Mars téri, Dorozsmai úti és nagyfai ebédlőiben, amelyen a dolgozók a helyes táplálkozásról hallgattak meg előadást, majd tornáztak és szénhidrátban és zsírban szegény ebédet fogyasztottak.

A börtönben több százan dolgoznak a fogvatartottak körletrészein, ami erős fizikai és pszichés terhelést jelent. Például egy felügyelő napi szolgálata alatt 8,2 kilométer gyalogol a trepnin és intézi az elítéltek ügyes-bajos dolgait. Az idén év elején készült el az intézet egészségfejlesztési programja, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók egészségtudatos magatartásának erősítésére, a stressz oldására és a betegségek megelőzésére. Tavasszal szemészeti szűrés volt, amelyen az alkalmazottak hetven százaléka vett részt. Az orvos és a pszichológus folyamatosan figyelemmel kíséri minden dolgozó egészségi állapotát, különféle szűrővizsgálatokra küldi őket a szegedi egészségügyi intézményekbe, hogy az esetleg kialakult betegségüket még korai stádiumban, időben kezelni tudják. Július 25-én, délelőtt Nagyfán és a Dorozsmai úton, délután a Mars téri épületben dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról, majd Pusztai Beátával félórás tartásjavító tornán frissülhettek fel a résztvevők. Aznap az egészséges táplálkozásnak megfelelően szénhidrát és zsírszegény ebéd volt: brokkolikrémleves, töltött jércemell tekercs főtt jázminrizzsel és hideg vegyes gyümölcskompót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.