Közélet

A hódmezővásárhelyi tagintézménye megszűntetését kérte a Táltos iskola fenntartója

A hódmezővásárhelyi tagintézménye megszűntetését kérte a Táltos iskola fenntartója

2017. július 31., hétfő
A hódmezővásárhelyi tagintézménye megszűntetését kérte a Táltos iskola fenntartója

A Táltos Iskola fenntartója, a 4 School Iskolafenntartó Nkft. a mai nap folyamán a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalához eljuttatott beadványában kérte a hódmezővásárhelyi tagintézményének megszüntetését, nyilvántartásból való törlését.

A megyei illetékességgel eljáró Szegedi Járási Hivatal hatáskörébe tartozik a nem állami oktatási intézmények működési engedélyével kapcsolatos feladatkör, valamint a nem állami fenntartók törvényességi ellenőrzése és az intézmények hatósági ellenőrzése. A nemzeti köznevelésről szóló törvény vonatkozó rendelkezései szerint egy megszűnő nevelési-oktatási intézmény esetén – az intézménynek a nyilvántartásból való törlésével egyidejűleg – kell kijelölni azon intézményt, mely a megszűnttel jogviszonyban álló gyermekek, tanulók felvételét nem tagadhatja meg. Így jelen esetben a Szeged Járási Hivatalnak a feladata a megszüntetési eljárás lefolytatása, valamint a gyermekek számára kijelölni azokat az intézményeket, amelyekben ősztől megkezdhetik óvodai és iskolai tanévüket a folyamatos óvodai és tanulói jogviszonyuk biztosítása mellett. "Hivatalunk együttműködésben Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központtal, a lehető leggyorsabb megoldás megtalálása érdekében folyamatosan egyeztet. A cél az, hogy a gyermekek szeptembertől a számukra legmegfelelőbb intézményben kezdhessék meg a tanévet. A kijelölt intézményekről rövidesen értesítjük az érintetteket és a nyilvánosságot" - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.