Közélet

A DK számvevőszéki és ügyészségi vizsgálatot követel a Fidesznél

A DK számvevőszéki és ügyészségi vizsgálatot követel a Fidesznél

2017. július 1., szombat
A DK számvevőszéki és ügyészségi vizsgálatot követel a Fidesznél

A Demokratikus Koalíció az Állami Számvevőszék és az ügyészség visszamenőleges vizsgálatát követeli a Fidesz 2010-es plakátkampánya ügyében.

Gréczy Zsolt

, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a napokban nyilvánosságra került hírek szerint a kormánypárt hét éve csalt a kampányelszámolással, és ezzel a számvevőszék mellett a választókat is "átverte". "Bebizonyosodott, hogy ismét bort ittak és vizet prédikáltak, a Fidesz megszegte a magyar törvényeket" - közölte a DK-s politikusa. Hozzátette: nemcsak arról van szó, hogy a piaci ár töredékéért kaptak plakáthelyeket, hanem annak is mindössze töredékét vallották be. Gréczy Zsolt felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el pártja "törvénytelen kampányával", továbbá vizsgálják meg, ki a felelős a "rendszerszintű törvénytelenségért". A DK szóvivője azt mondta, amennyiben a visszamenőleges vizsgálatról szóló felszólításuknak most nem lesz eredménye, akkor kormányváltás után történhet meg a fideszes politikusok felelősségre vonása, valamint a tisztességes pártfinanszírozási törvény megalkotása. Gréczy Zsolt kérdésekre válaszolva elmondta,

Gyurcsány Ferencnek

, a DK elnökének személyes ügye, hogy mire fordítja 1,3 milliárd forintos osztalékbevételét. A párt szóvivője szerint bárhogy is dönt a volt kormányfő, azt átláthatóan, tisztán teszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.